Patrick Beek: Een nieuwe uitdaging bij Veendam’1894 zondag.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na acht seizoenen als hoofdtrainer van Gasselternijveen was Patrick Beek toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij de zondagafdeling van Veendam ‘ 1894 waar hij in zijn eerste weken als hoofdtrainer al een goed gevoel bij heeft.
veendam1894

Een hele grote dorpsclub is de typering die Patrick Beek gebruikt als hij zijn nieuwe vereniging moet omschrijven. Veendam ‘1894 is als vereniging veel groter als Gasselternijveen maar toch heerst ook hier een sfeer van gemoedelijkheid. Dat betekent overigens niet dat men niet wil presteren maar wel dat men plezierig met elkaar om wil gaan. Dat zijn wel belangrijke zaken want vaak zie je dat het moeten presteren van het 1e elftal ten koste gaat van de sfeer binnen een club.

Patrick Beek hoopt verder te bereiken dat Veendam’1894 in de toekomst een stabiele derdeklasser blijft want de derde klasse is volgens de kersverse oefenmeester minimaal de klasse waar de Veendammers in behoren te spelen.

,,Na het wegvallen van Veendam als BVO worden de voetballiefhebbers al niet meer verwend met voetbal op niveau en dat is niet alleen jammer maar ook slecht voor het amateurvoetbal. Daarom denk ik dat wij daar een rol in kunnen spelen door te proberen om de prijzen te spelen. Dat zal er namelijk niet alleen voor zorgen dat er meer publiek op onze wedstrijden afkomt maar dat de jeugd hier ook weer terugkeert. Die tendens is er al een beetje en wat een prima zaak is. Want iedere club kan wel een impuls uit de eigen jeugdopleiding gebruiken en daar zijn wij geen uitzondering op.

Aan een voorspelling over de stand op de ranglijst waagt Beek zich niet. Als trainer is hij van mening dat door de vele veranderingen binnen de selecties na vijf duels de krachtsverhoudingen een beetje bekend zijn.,, Dat zie ik altijd een beetje als graadmeter. Dan weet je ongeveer waar je met je eigen ploeg staat en wat de ploegen zijn die in principe de dienst gaan uitmaken. En ik moet zeggen, dat komt aan het eind van het seizoen vaak  aardig overeen met de uiteindelijk behaalde plaats.”