Lesmond Prinsen wil met Wildervank rol van betekenis spelen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lesmond Prinsen begint aan zijn eerste volledige seizoen bij Wildervank. Halverwege het seizoen 2012-2013 kwam hij als trainer bij de derdeklasser binnen en wist Wildervank uiteindelijk in de derde klasse te houden.
Wildervank

Een moeizame start, zo typeert Prinsen zijn beginperiode bij Wildervank wat na acht duels een punt had. ,, Toen ik binnenkwam als trainer had Wildervank nog maar een punt. Dat was niet iets waar je vrolijk van werd maar in de resterende duels wisten we 25 punten binnen te halen. Gemeten naar dat aantal punten en wedstrijden waarin die punten werden behaald waren we daarmee op die fictieve ranglijst als vijfde geëindigd."
Dat sterkt Lesmond Prinsen daarom in de verwachting dat Wildervank dit seizoen beter gaat presteren dan in het seizoen 2012-2013. ,,Dat verwacht ik eerlijk gezegd wel en dat is wat Wildervank als club ook moet kunnen brengen. Het is een stabiele vereniging waar in mijn beleving ook een stabiel eerste elftal bij hoort."
Stappen maken, dat is wat Prinsen met zijn ploeg wil want op termijn moet het volgens de oefenmeester mogelijk zijn om naar de 2e klasse te promoveren. ,,Dat heeft men binnen Wildervank wel uitgesproken en persoonlijk denk ik dat het een reële doelstelling is. Een club met ongeveer 800 leden moet in mijn beleving op dat niveau kunnen uitkomen."
Lesmond Prinsen waagt zich verder niet aan een voorspelling wat betreft kampioenskandidaten want daarvoor weet hij te weinig van de ploegen die bij Wildervank in de competitie zitten. ,,We zijn in de Drentse klasse ingedeeld en ik moet zeggen, dat had ik liever anders gezien. Maar dat wordt nu eenmaal door de KNVB bepaald en dan heb je dat maar te accepteren. Maar wie weet zeggen we straks wel, deze klasse paste precies bij ons als blijkt dat we het hele seizoen om de prijzen hebben meegespeeld. Want dat is waar we het allemaal voor doen, proberen om in de competitie een rol van betekenis te spelen."