Henk van der Vlag wil met Damacota geen grijze muis zijn.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de eerste keer in zijn lange loopbaan als trainer zal Henk van der Vlag aan het roer van een zaterdagclub staan. Een opmerkelijke overstap waar Van der Vlag een logische verklaring voor heeft.


Damacota
,Ik ben werkzaam bij een school en heb daarom ook s'avonds wel eens verplichtingen. Vaak is dat op dinsdag wat voor een zondagvereniging ook vaak de trainingsavond is. Toen Damacota op mijn pad kwam besloot ik om het een keer bij een zaterdagvereniging te proberen."
De laatste jaren was een bescheiden rol in de vijfde klasse de rol die de voetbalclub uit Nieuwe Pekela speelde. Dat is iets wat Henk van der Vlag graag wil doorbreken. ,,Je kunt als vijfdeklasser niet degraderen wat betekend wil je niet als een grijze muis meevoetballen je bovenin moet zijn als ploeg. Met Bareveld ben ik bijvoorbeeld gedegradeerd en ook kampioen geworden. Dat betekende in beide gevallen dat er strijd geleverd moest worden. Degraderen is nooit leuk maar een anonieme rol spelen is helemaal niets."
De eerste indrukken van Damacota zijn goed geeft Van der Vlag aan die het juiste gevoel wel belangrijk vind. ,,Als trainer moet je een bepaald gevoel hebben bij een club. Daar bedoel ik mee dat je denkt daar wel een paar jaar trainer te kunnen zijn. Ik ben geen trainer die graag na een seizoen weer vertrekt want ik vind wel dat je altijd moet proberen om iets moois achter te laten. Bij alle clubs waar ik trainer ben geweest ben ik nog steeds welkom en dat is mij heel veel waard."
Een zware competitie is datgene wat Henk van der Vlag over 5F zaterdag wil zeggen want met drie degradanten, HS'88, GRC Groningen en SGV is deze klasse aardig bedeeld. ,,Naast deze drie ploegen verwacht ik ook wel wat van Amicitia VMC moet ik zeggen. Die hebben ook aspiraties richting de vierde klasse vandaar dat ik zeg, het zal voor ons een stevige klus worden om een rol van betekenis te spelen. We gaan er echter wel voor want dat moet je altijd uitstralen als club, we gaan voor het hoogst haalbare."