Jack Boneschansker wil zich met Muntendam handhaven in de tweede klasse.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Jack Boneschansker staat in zijn eerste jaar als hoofdtrainer van Muntendam voor een lastige klus. De kersverse oefenmeester vindt zich namelijk met zijn ploeg terug in de tweede klasse en moet proberen om met een verjongde selectie in eerste instantie voor handhaving te gaan.
Muntendam

Muntendam promoveerde twee jaar achter elkaar wat betekent dat het zich in twee jaar tijd vanuit de vierde klasse op wist te werken naar de tweede klasse. Boneschansker is zich er echter terdege van bewust dat het in de tweede klasse een lastig verhaal gaat worden voor zijn ploeg. 'Laat een ding duidelijk zijn, ik ben geen trainer die zich direct gaat indekken maar ik weet wel dat de stap van der derde naar de tweede klasse gewoon heel erg groot is. Daar gaat het niet gebeuren dat je als promovendus direct om de prijzen voetbalt. Daarnaast zijn enkele routiniers uit de selectie verdwenen en dat betekent dat we moeten bouwen aan een nieuw team. Dat is helemaal niet erg maar dat kost gewoon tijd. Tijd wat men Muntendam wel moet gunnen. We hebben direct een zware start tegen ploegen als, WVV, Velocitas en Hoogezand waarvan ik hoop dat we die een beetje goed doorkomen. Dat zorgt namelijk direct voor wat vertrouwen in een jonge ploeg en dat is precies wat we nodig hebben.”

Jack Boneschansker is blij dat hij bij Muntendam een ploeg aantrof die uit eigen mensen is opgebouwd want zegt de oefenmeester, dan is de beleving anders. , Spelers en supporters moeten een band met elkaar hebben. Dat is heel belangrijk. Supporters willen niet ieder seizoen aan elkaar moeten vragen van, wie is die speler. Dat is gelukkig bij Muntendam niet zo en dat heeft alleen maar voordelen. Want we zullen echt wel een keer tegen een stevige nederlaag aanlopen en dan heb je in een ploeg die elkaar goed kent minder snel problemen dan als je een team hebt met een groot aantal spelers van buitenaf,”

Maar Jack Boneschansker verheugt zich wel op de uitdaging om met Muntendam goed te presteren in de tweede klasse. , Absoluut, de 2e klasse is een interessante klasse met mooie, maar zware, tegenstanders. Maar we gaan met zijn allen ons best doen om van onze terugkeer in de 2e klasse een succes te maken. En ik hoop oprecht dat we ons in deze mooie klasse kunnen handhaven.”

Bron: De Koerier