In Borgercompagnie blijft alles bij het oude

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Bij de voetbalvereniging Borgercompagnie is alles bij het oude gebleven zegt secretaris Jacob Molema. ,,We komen dit seizoen met een seniorenteam en een jeugdteam in de competitie uit. Dus wat dat betreft is er bij ons niet veel veranderd.
1378365765NLogo vv Borgercompagnie 1Twee teams die er tegenwoordig in Borgercompagnie voetballen doen Jacob Molema weleens terugdenken aan betere tijden voor de voetbalverening. ,,Ik sprak daar nog niet zo heel lang geleden nog met iemand over dat wij een aantal jaren geleden met drie seniorenteams in de competitie uitkwamen en dat we ook bij de jeugd in bijna alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd waren. Dat kunnen mensen zich nu bijna niet meer voorstellen maar het was toch echt zo.”

In een tijd dat veel kleine verenigingen weg bezuinigd worden denkt Molema niet dat het met Borgercompagnie die kant nog niet op zal gaan. ,,Het seniorenteam zorgt zelf voor nieuwe spelers als er wat jongens vertrekken en ook onze jeugdleden zijn ons nog steeds trouw. En vanuit de gemeente komen ook nog geen signalen die er op wijzen dat we ons zorgen moeten maken. Dus wat dat betreft ziet het er allemaal nog goed uit.”

Maar Jacob Molema geeft echter wel aan dat het van cruciaal belang is dat het seniorenteam in stand blijft want anders is het wel over voor Borgercompagnie. ,,Als die mannen er de brui aan geven dan is het over met Borgercompagnie want ik heb het wel vaker gezegd, Borgercompagnie als dorp is niet echt voetbalminnend.”