Wedstrijd van de eeuw voor Eenrum 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 13 september staat voor het derde elftal van de voetbalvereniging Eenrum een speciale wedstrijd op het programma. Een wedstrijd tegen oud-FC Groningen die als omlijsting zal dienen voor de officiële opening van de nieuwe kleedkameraccommodatie van de 95 jarige voetbalvereniging uit Eenrum.
1378280841NEendrum

Een deel van Eenrum 3 dat op vrijdag 13 september tegen oud-FC Groningen in actie zal komen

Een speciaal duel voor het derde elftal tegen oud-FC Groningen wat ooit eens als een geintje begon maar door enkele enthousiastelingen serieus werd opgepakt. De contacten werden gelegd en oud-FC Groningen was bereid om op vrijdag 13 september naar Eenrum te komen met een selectie waarvan enkele spelers tot de selectie behoren die doen denken aan de glorietijd van FC Groningen toen het een paar aardige successen wist te behalen op Europees niveau.

Een selectie die bestaat uit Anne Mulder, Arjan Blauw, Barend Beltman, Bert Mooibroek, Edwin Olde Riekerink, Hendrikus Huisman, Henk de Haan, Jan Veenhof, Johan Tukker, Lucien Sahetapy, Marcel Roode, René van der Duin, Richard Vennema, The ten Caat, Ronald Steenge, Rinie Jurna en Walter Waalderbos.

Maar ook het derde elftal zet er een aardige selectie tegenover want binnen de lijnen zullen komen: Tinus Meijer, Jans Meijer Leon Leber, Johan Bos, Peter Lukassen, Vincent Lukassen, Harm Mulder, Joost Mulder, Hans Deddens, Ernstjan Schaap, Ricky Rozema, Johannes Zijlstra, Paul Mulder, Dennis Wiersum en Richard de Vries. Als gastspelers zijn Siebrand Solinger, Mark Dijkstra, Bart Oosterveld en Kevin Oostema aan het sterrenensemble van Eenrum 3 toegevoegd.

Een sterke selectie met de broertjes Jans en Tinus Meijer die als zoon van Reinder Meijer door het leven gaan. Reinder Meijer was een zeer snelle spits die jarenlang voor het 1e elftal van de roodbaadjes heeft gespeeld. Die rol was er voor Tinus en Jans niet weggelegd maar in het derde van Eenrum zijn het twee gewaardeerde krachten. De familie Lukassen is ook ruim vertegenwoordigd in de selectie want ook deze naam komen we meerdere keren tegen. Vincent en Peter zijn de voornamen en ik vermoed, dit zijn vader en zoon. Peter ken ik nog als voetballer in een van de hogere teams van Eenrum. Een spijkerharde verdediger die nu in het derde elftal de rol van aanvoerder vervult. Ook de broers Mulder zijn present want zowel Harm als Joost draven nog regelmatig op in het derde elftal van de Eenrumers. Harm en Joost kwamen jarenlang uit voor de hoofdmacht van Eenrum waar Joost tot op dit moment clubtopscoorder is.

Verder zal ook Johan Bos zijn opwachting maken op vrijdag 13 september. De doelman keepte ook voor Eenrum 1 en gaf al vaak aan, het is mooi geweest maar dan was de roep van het groene gras nog te sterk en plakte ,Bossie’ er weer een seizoen aan vast. Verder zal ook Ricky Rozema tegen FC Groningen in actie komen. De man die volgens mij al bijna veertig jaar voor de v.v. Eenrum uitkomt is onvermoeibaar en is extra in training gegaan om de oud-voetballers van FC Groningen goed tegenstand te kunnen bieden.

Dennis Wiersum zal ook van de partij zijn. Een voetballer waar vaak gezegd van werd, die maakt zijn rentree nog een keer in het eerste elftal. Maar de verdediger bleef bij zijn besluit om een treetje lager te gaan spelen en is binnen het derde een van de kurken waar het team op drijft.

Een mooi duel in Eenrum waar het programma er als volgt uitziet:

17:00 uur kantine open

Alle F-jes begeleiden de spelers naar het speelveld

18:15 uur aanvang wedstrijd

19:00 uur in de rust opening nieuwe kleedkamers v.v.

Verloting in de rust met een paar prijsjes.

19:15 begin 2e helft

Alle sponsoren worden uitgenodigd om dit geheel mee te maken en aansluitend wordt er voor een hapje en drankje gezorgd.3