Voorzichtige start project damesvoetbal op Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De damesteams die mee gaan doen aan het project van Puurvoetbalonline om het damesvoetbal te promoten zijn bekend. SC Loppersum, VAKO uit Vries, De Pelikanen dames 1 uit Appingedam, VIBOA uit Winsum, De Heracliden dames 1 uit Uithuizermeeden en SV Bedum dames 1 zijn de teams die hun medewerking hebben toegezegd. Met ingang van woensdag 18 september zal er wekelijks aandacht besteedt worden van de prestaties van de zes teams die op verschillende niveaus acteren.

logo20pvo

Zo spelen de dames van SV Bedum dit seizoen in de derde klasse nadat het vorig jaar kampioen werd in het uitduel tegen HS’88. De dames van De Heracliden komen in de vierde klasse uit en hopen dit seizoen ongetwijfeld de stap naar misschien wel de derde klasse te maken. Dat geldt misschien ook voor VIBOA dat dit seizoen in de vijfde klasse uitkomt en hoopt dat het op korte termijn weer in de vierde klasse terug zal keren.

De dames van De Pelikanen komen net als SV Bedum uit in de derde klasse en waar de doelstelling is om bij de bovenste drie ploegen te eindigen. Twee seizoenen geleden speelde de ploeg een jaar op tweede klasse niveau en in Appingedam smaakt dat naar meer. Zover is men in Loppersum nog niet waar het even aan een zijden draadje hing of er dit seizoen wel damesvoetbal zou zijn. Maar door eigen acties staat er ook in Loppersum weer een damesteam wat binnen de geledingen van de club van harte wordt toegejuicht.

VAKO uit Vries komt ook in de vierde klasse uit en vanuit Vries kwam ook het eerste wedstrijdverslag binnen. De dames van VAKO speelden zaterdag tegen ZFC Zuidlaren en verloren dat duel met 3-1. Een nederlaag die pas in de slotfase tot stand kwam want de ruststand in Zuidlaren was1-1. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong maar VAKO scoorde vrij kort daarna de gelijkmaker. In de tweede helft stond het nog lang gelijk maar in de slotfase van het sportief duel sloeg de thuisclub nog twee keer toe. Dat zorgde er voor dat VAKO het eerste bekerduel uiteindelijk met 3-1verloor.