Dit is te asociaal voor woorden !!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Donderdagmorgen was ik als toeschouwer op de velden van v.v. Haren en Gorecht waar Voetbalacademie Noord een achttal trainingen onder het motto, leven als een prof verzorgde.


1174616 390308091091612 1282632219 n


, De Koepel’ is de naam van het complex en ik moet zeggen, ik heb wel eens complexen gezien die er minder verzorgt uitzien. De velden strak gemaaid, geen rommel op en rond de velden en ook in de kantine heerste orde en netheid. Kortom v.v. Haren en Gorecht hebben het prima voor elkaar. Ik kan mij daarom de boosheid c.q. woede van beide verenigingen heel goed voorstellen toen ze de ravage, zoals op bovenstaande staande foto te zien is, aantroffen.

Bierflessen, wijnflessen en sigarettenpeuken waren, gewoon’ achtergelaten op een van de velden van Sportpark, De Koepel’. Troep wat de komende dagen ook nog eens voor onveilige situaties kan zorgen omdat het veld zeer grondig schoongemaakt moet worden.

Te bezopen voor woorden dat dit allemaal kan gebeuren maar wat helaas te verwachten was. Hoe vaak lezen we niet dat Dug outs als hangplekken worden gebruikt en dat er afvalzakken met troep weggehaald moet worden door de vrijwilligers. Vrijwilligers die veel tijd en energie in hun club en complex steken om alles schoon en netjes aan hun gasten te kunnen aanbieden.

In Haren, zo heb ik met eigen ogen gezien, is dat niet anders. Ook daar willen beide verenigingen hun gasten op een nette manier ontvangen en niet die puinhoop aanbieden die ze vandaag aantroffen. Daarom willen beide verenigingen heel graag weten wat voor asociaal spul dacht leuk te moeten zijn door er op, De Koepel’ een grote teringbende van te maken. Dat zal nog een lastige klus worden maar vroeg of laat zullen ze gepakt worden want een, slimme’ opmerking op de sociale media en ze zijn aan de beurt. Van mij mogen ze aan de beurt komen en ik weet het, met iemand een pak klappen los je niets op. Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat bij sommige mensen van Haren en Gorecht de handen jeuken en ik hoop oprecht dat men de daders van dit asociaal gedrag dan ook snel zal vinden…