Ook vanavond Groninger clubs in actie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend wordt er weer volop gevoetbald in de provincie Groningen en daarbuiten. Zo spelen Viboa, VVSV’09, GRC en Eenrum, dat vanavond al en komen veel verenigingen morgen en zondag in actie.
logopvo


Viboa speelt op een van de velden van GKC in Gasselte tegen Rolder Boys. De Boys worden getraind door oud-prof Martin Drent en komen uit in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Rolder Boys wist vorig seizoen net als Viboa de nacompetitie te bereiken maar slaagde er niet in, en wat ook gold voor Viboa, om via de nacompetitie te promoveren. Viboa speelt als start van een driedaags trainingskamp tegen Rolder Boys en zal de dinsdag na het trainingskamp aantreden tegen Alcides uit Meppel.

GRC Groningen speelt vrijdagavond in Kraggenburg tegen hoofdklasser SC Genemuiden. Bij Genemuiden voetbalt oud-Be Quicker Willem Lanjouw die samen met zijn teamgenoten zal proberen de stap naar de topklasse te maken.

Zo ver is GRC nog niet maar de Groningers zijn wel aardig op weg want twee achtereenvolgende titels zorgde dat de stad Groningen met twee verenigingen in de eerste klasse van het zondagvoetbal vertegenwoordigd is.

Eenrum oefent vanavond tegen VVSV’09 en dat is een wedstrijd die in het teken staat van de 145e Eenrumer Kermis. Een wedstrijd waarbij het zaak is om ongeschonden uit de strijd te komen want de keuze tussen een bezoek aan een huisartsenpost of de kermis in Eenrum nog even met elkaar beleven is snel gemaakt.

VVSV’09 heeft in tegenstelling al een duel gespeeld en dat was tegen zondag vijfdeklasser Warffum. Het werd een 5-3 overwinning voor de fusieclub die er natuurlijk alles aan gelegen is om ook Eenrum op een nederlaag te trakteren. Een nederlaag die er voor zal zorgen dat Wim Nubé als inwoner van Eenrum, en trainer van VVSV’09, een plezierige start van het kermisweekend beleeft.