Nog meer leuke oefenpotjes in de provincie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Noemde Puurvoetbalonline gisteravond al wat oefenduels uit het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant, elders in de provincie staat er ook een paar aardige duels op het programma.

        logo


Wat te denken van het duel Mamio-Pelikaan S die op dinsdagavond gespeeld zal worden in Oostwold waar het duel om 19.30 uur begint. Pelikaan S begon sterk aan het oefenprogramma want het won in Uithuizermeeden met 5-2 van De Heracliden. Nu zeggen resultaten in oefenduels helemaal niets maar het is wel mooi meegenomen, een goed resultaat in een eerste oefenwedstrijd.

Mamio zou zaterdag gespeeld kunnen hebben maar dat is op de clubsite van Mamio niet te ontdekken. Stevig getraind is er wel door de selectie van Mamio want de nieuwe trainer van Mamio, Peter Slijfer, stuurde zijn mannen in de eerste week regelmatig het trainingsveld op.

Een ander leuk oefenpotje is FC Lewenborg-Velocitas want een duel tussen twee, stadse’ verenigingen is in principe altijd leuk. Er zit altijd wel een beetje prestige bij en dat zal ook gelden voor dit duel. Velocitas degradeerde vorig seizoen en zal dat graag willen rechtzetten en dan is een goed verlopen voorbereiding een zeer belangrijke start. Maar ook Lewenborg zal de ambitie hebben om eens vanuit de derde klasse richting de tweede klasse te promoveren want in een wijk als Lewenborg moet voetballen op tweede klasse niveau toch mogelijk zijn.

In Niebert krijgt SVMH vanavond, dinsdag 13 augustus, een sterke tegenstander op bezoek want in Niebert wordt het duel SVMH-V.V. Groningen gespeeld. Geen duel waarvan je ze zegt, dat wordt een simpele zege voor de thuisploeg. Ik heb V.V. Groningen een helft zien spelen tegen PKC en een blinde kon zien dat v.v. Groningen een prima ploeg kan worden. De verzameling voetballers die bij v.v. Groningen is neergestreken moet nog even tot een team gekneed worden maar als dat lukt dan kunnen de overige ploegen het in de vierde klasse C gewoon schudden, dan worden de Groningers kampioen in 4C.

SVMH heeft ook titelaspiraties en dat is niet onlogisch want in tegenstelling tot vorig seizoen spelen ze nu in een poule met allemaal clubs uit Groningen. Dat was vorig met een hele rits aan opponenten uit Friesland wel anders en dat was ook datgene waar de ploeg van trainer Patrick van Nimwegen over struikelde.

Maar nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen en daarom helpt een goed resultaat tegen een sterk V.V. Groningen vijfdeklasser SVMH wel op weg naar iets moois in het seizoen 2013-2014.