Voetbal Talenten Toernooi op de velden van v.v. TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

In goed overleg met het bestuur en vrijwilligers van VEV'67 en vv TLC is besloten om het Voetbal Talenten Toernooi van zaterdag 17 augustus te verplaatsen van VEV’67 naar de velden van vv TLC. Dit betekent dat het toernooi dit keer NIET plaatsvindt op sportpark Oostindie te Leek, maar op sportpark Rodenburg eveneens in Leek.
TLC logo 165601h                                         VEV67CDe twee voetbalverenigingen, vv TLC en VEV´67, kijken er naar uit om zaterdag 17 augustus een groot aantal D-pupillen te mogen verwelkomen voor een heerlijke voetbaldag. De deelnemende D-teams komen uit de noordelijke provincies en gezien de namen beloofd het een mooi voetbalspektakel te worden op de velden van de nieuwe fusieclub v.v. TLC. De poule indeling D pupillen Voetbal Talenten Toernooi is als volgt:

Poule A: VEV'67, Balk, de Weide D1 & Actief

Poule B: Nieuw Buinen, GAVC, Roden & Velocitas 1897

Poule C: Zuidhorn, Noordster, ONT & Heerenveen

Poule D: Leeuwarder Zwaluwen, TLC, Gieten & de Weide D2

Verder ziet het dagschema van zaterdag 17 augustus er als volgt uit:

Aanwezig: 09.00 uur

Openingsceremonie: 09.30 uur

Start poulewedstrijden: 10.00 uur

Pauze: 13.00 uur.

Start finalewedstrijden: 13.30 uur

Finale: 16.30 uur.

Prijsuitreiking: 17.00 uur.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om deze jeugdige talenten aan het werk te zien op de velden van vv TLC en voor de voetballiefhebbers die nog niet zo bekend zijn met het Voetbal Talenten Toernooi volgt hier onder enige uitleg wat het toernooi precies inhoudt.

Het Voetbal Talenten Toernooi werd in 2004 opgericht door oprichter Roon Staal met het idee een hoog kwalitatief en landelijk jeugdtoernooi voor de brede laag voetbaltalenten in Nederland te organiseren met extra aandacht voor voeding en sportiviteit.

Het Voetbal Talenten Toernooi is voor zowel F1, E1, D1 hoofdklasse, D1 eerste klasse en MC1 teams opgebouwd uit districtstoernooien en een afsluitend NK. IN elk van de zes KNVB districten van Nederland (Noord, Oost, West I, West II, Zuid I, Zuid II) wordt aan het begin van elk seizoen het districtstoernooi gehouden. Vanuit deze 6 districtstoernooien komen de in totaal 16 finalisten voor het NK dat aan het einde van elk seizoen wordt gehouden.

Het wedstrijdschema van een Voetbal Talenten Toernooi is bij een districtstoernooi en het NK hetzelfde: 16 teams spelen eerst in 4 poules van elk 4 teams 3 poulewedstrijden. Vervolgens spelen nummer 1 en 2 van elke poule vanaf de kwartfinales om het kampioenschap en nummer 3 en 4 van elke poule vanaf de kwartfinales om het schaduwkampioenschap.

Zo zijn er in totaal 6 wedstrijden: 3 poule- en 3 finalewedstrijden waarvan de laatste bij een gelijke stand steeds beslist worden met een best of 3 penaltyserie. Tijdens een VTT wordt er naast het kampioenschap en het schaduwkampioenschap ook om een sportiviteitskampioenschap gespeeld.

De gezonde voetbalkantine

Voor sterk en goed voetbalspel en een sportieve houding van de voetballers gedurende het hele seizoen is het belangrijk om goed te eten tijdens het uitoefenen van de voetbalsport. Daarom zal de gezonde voetbalkantine tijdens een Voetbal Talenten Toernooi actief zijn. Op een Voetbal Talenten Toernooi zullen geen frituursnacks of snoep-producten beschikbaar zijn maar wordt het assortiment aan broodjes gezond uitgebreid. Daarbij worden warme snacks niet vergeten en wordt snoep vervangen door gezondere tussendoortjes.

Het Voetbal Talenten Toernooi vindt het erg belangrijk om onze jonge voetbaltalenten kennis te laten maken en uiteindelijk op te laten groeien met de gezonde voetbalkantine zodat het voetbalspel en de sportiviteit van de Nederlandse voetbaltalenten structureel sterker wordt.