Strenger parkeerbeleid bij VIBOA

Geschreven door Viboa op . Geplaatst in Prietpraat

Vanuit de voetbalvereniging Viboa kreeg Puurvoetbalonline het verzoek of ik onderstaand bericht op de site wilde plaatsen. Een verzoek waar we graag aan voldoen omdat ook Puurvoetbalonline dat iedere boete voor fout parkeren er een teveel is.
Viboa 70511a

Sinds vorig jaar is er bij het "Sportpark Schouwerzijlsterweg", de thuishaven van VIBOA, een duidelijk parkeerbeleid. Dit is ingesteld om de veiligheid van iedereen zo veel mogelijk te garanderen. Dit in verband met de grote drukte op vooral de zaterdagen en het gebruik van de Schouwerzijlsterweg door zwaar landbouwverkeer.

In het afgelopen zijn seizoen is herhaaldelijk gecommuniceerd waar wel en niet geparkeerd mag worden. Ondanks de communicatie ervaren omwonenden en de gemeente nog regelmatig dat het parkeerbeleid niet wordt nageleefd en dat veel auto’s buiten de daarvoor bestemde vakken staan.

Om de overlast verder te beperken heeft de gemeente Winsum besloten te gaan handhaven. Hiervoor beschikt de gemeente Winsum vanaf 1 augustus 2013 over een BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar). De BOA gaat er op toezien dat het parkeerbeleid wordt nageleefd. In augustus wordt overtreders éénmaal gewaarschuwd, de tweede keer wordt je beboet. Vanaf september zullen fout parkeerders direct beboet worden. Voorkom boetes, parkeer in de vakken en/of de grote parkeerplaats zoals op onderstaande link te zien is:

www.viboa.nl