Vierde klasse C zondag wordt leuk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De vierde klasse C van het zondagvoetbal is een klasse waar niet een echte favoriet voor het kampioenschap te noemen is. Wel een mooie klasse met ploegen uit Groningen en drie uit Drenthe.
         logo20pvo

VAKO, Zuidlaarderveen en Nieuw Roden zijn de vertegenwoordigers uit Drenthe waarvan het VAKO van trainer Egbert Darwinkel weleens hoge ogen kan gaan gooien richting het kampioenschap. Vanuit oost-Groningen wordt er veel verwacht van MOVV waar Danny Blauw de gelederen is komen versterken. Dat zorgt ervoor dat de ploeg uit Midwolda naast Gerhard Offringa er een tweede goalgetter bij heeft gekregen. Maar kanonnen moeten uiteraard wel van munitie worden voorzien waar de overige spelers van MOVV voor moeten zorgen. In mei 2012 zag ik MOVV in de nacompetitie tegen Kloosterburen spelen en om eerlijk te zijn, een wereldploeg was MOVV toen niet.

Haren is als degradant ook in de vierde klasse terecht gekomen en zal onder aanvoering van nieuwe trainer Martin Koops graag weer willen terugkeren naar de derde klasse.

Enkele weken geleden gaf Arjen van der Klei in het interview dat ik namens de Ommelander Courant met hem had aan dat als in Kloosterburen alles het komend seizoen heel bleef binnen de 1e selectie een plaats bij de bovenste vijf niet ondenkbaar zou zijn. Ik moet zeggen, de routinier verkocht geen onzin. Voor de winterstop had Kloosterburen wat aanpassingsproblemen die mede door een iets later begonnen voorbereiding zorgden voor een iets mindere start van de competitie. Maar naar de winter ging het beduidend beter in Kloosterburen en werden er een groot aantal punten behaald. Dat zorgde voor optimisme bij Arjan van der Klei die op 6 augustus aan de eerste training zal beginnen op een sportpark wat wederom een verbetering heeft ondergaan.

In Hoogkerk gaat Heiko van den Berg aan een nieuw team bouwen en ik moet zeggen, de voetbalvereniging Hoogkerk leeft op alle fronten. Een nieuwe hoofdsponsor, een team in opbouw dus wat betreft, Hoogkerk mijn outsider voor de titel in de vierde klasse C van het zondagvoetbal.