Kan Hunsingo alle criticasters de mond snoeren?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Hunsingo uit Winsum speelde in het seizoen 1990-1991 voor het laatst in de derde klasse. Vorig seizoen werd de ploeg op redelijk overtuigende wijze kampioen in de vierde klasse C zodat de Winsumers in het seizoen 2013-2014 in de derde klasse uitkomen.
hunsingo

Een lang gekoesterde wens van de zondagclub uit Winsum maar waar in mei en juni in figuurlijke zin donkere wolken boven sportpark Schilligeham verschenen. Opeens kwamen er berichten in het geruchtencircuit dat Hunsingo getroffen zou worden door een leegloop van spelers. Een groot aantal spelers zou naar elders vertrekken en een enkeling had aangegeven dat hij zou stoppen als voetballer. Vaak zijn geruchten niet iets wat een waarheid wordt maar in sommige gevallen gebeurd dat wel en dat gold ook voor de uittocht van diverse spelers. Doelman Jacco Knol en topscoorder Roy Kamps besloten er een punt achter te zetten want de doelman was door een verandering van werkkring niet meer alle weekenden beschikbaar en Roy Kamps had het, naast terugkerend blessureleed, als jeugdtrainer en jonge vader ook aardig druk gekregen.

Verder vertrokken Déni van Dalsem naar Omlandia, Wouter Bloem en Jilles Meijer naar Viboa en verhuisde GertJan van der Ploeg naar Aduard 2000. Stijn Bisschop en Roland Slangenberg zitten ook niet meer bij de selectie maar wat deze twee spelers gaan doen is nog niet helemaal bekend. Een afgeroomde selectie wat dat betreft want er is geen vereniging die, even’ het vertrek van een achttal spelers uit een 1e selectie kan opvangen.

Dat er door velen binnen Hunsingo even geschrokken en verbaasd is gereageerd kan iedereen zich wel iets bij voorstellen denk ik. Geen vrijwilliger of supporter wil namelijk dat het vlaggenschip van zijn of haar club met een afgeroomde selectie aan een avontuur in een hogere klasse begint. Voor Hunsingo is dat de derde klasse C waarin een groot aantal ploegen uit oost-Groningen vertegenwoordigd is. Bellingwolde, Siddeburen, ASVB, HSC, ZNC en Bato zijn deze zes ploegen en daarnaast treft Hunsingo als tegenstander, Gruno, Amicitia VMC, De Vogels, Forward, Helpman, FC Lewenborg en ZFC Zuidlaren. Een stevige klus voor de Winsumers die  daarom dolblij zullen zijn als ze alle criticasters, die denken dat Hunsingo na een jaar weer uit de derde klasse zal tuimelen, de mond kunnen snoeren.