Zware maar mooie tegenstanders Kloosterburen in bekertoernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heef op 10 juli de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekend gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1

Daar zit uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen tegen hun oude vereniging uitkomen of wedstijden waarbij je van tevoren weet: dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de 'vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar poules bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

Kloosterburen heeft het niet echt getroffen qua pouleindeling. Althans dat was een beetje de mening van elftaleider Hans Bolt. Twee op papier zware tegenstanders, Helpman en Actief en een doordeweeks uitduel naar Farmsum. De ervaren elftalleider had wat dat betreft wel een  ander scenario in gedachten.

Voor de vierdeklasser uit de gemeente De Marne begint het bekergebeuren op zondag 25 augustus als tweedeklasser Actief naar Kloosterburen komt. Een leuk affiche voor de voetballiefhebber want met Actief komt er een ploeg naar het Noorden van Groningen wat aanvallend voetbal speelt. Dat is namelijk wat trainer/coach Emiel Bekker met zijn ploeg voorstaat, aanvallend voetbal. Na het duel tegen Actief mag Kloosterburen op donderdag 29 augustus om 18.45 uur in en tegen Farmsum aantreden. Een uitduel waarvan je denkt, en wat voor veel teams geldt, kan dat niet wat dichterbij. Maar ook Kloosterburen zal er aan moeten geloven en elftalleider Hans Bolt en trainer Willem Pettinga zullen hierdoor waarschijnlijk niet met het sterkste team naar Farmsum reizen.

Ondanks twee sterke tegenstanders in de poule heeft Kloosterburen wel het geluk dat deze twee ploegen naar sportpark Westerklooster komen want ook tegen het in de derde klasse uitkomende Helpman,met trainer Harry Zwiers, speelt Kloosterburen thuis.

Mooi voor de trouwe aanhang van Kloosterburen om twee prima ploegen als tegenstander van, hun’ Kloosterburen te zien fungeren en die niet in de war zullen raken als hun favorieten geen ronde verder zullen komen in het bekertoernooi.