Geen ,makkie' in bekertoernooi voor Hoogkerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heef op 10 juli de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekend gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1


Daar zit uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen tegen hun oude vereniging uitkomen of wedstijden waarbij je van tevoren weet: dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de 'vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar poules bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

Voor Hoogkerk begint het bekeravontuur met een stevig duel in Drenthe. De ploeg van trainer Heiko van den Berg begint namelijk op zondag 25 augustus in Annen waar de tweedeklasser met dezelfde naam de eerste opponent zal zijn. Een stevige tegenstander voor de vierdeklasser tegen een gedegradeerde Annen dat in oud-prof Henk Schoonbeek een nieuwe trainer voor de groep heeft staan.

Hoogkerk ontvangt vervolgens op donderdag 29 augustus FC Assen waar toevalligerwijze Henk Schoonbeek vorig jaar trainer was. FC Assen komt uit in de derde klasse wat ook geldt voor de laatste tegenstander die Hoogkerk op zondag 1 september in de bekerpoule zal tegenkomen. Zuidlaren-zondag zal dan de derde tegenstander zijn wat betekent dat de Hoogkerkers in een zware poule zijn ingedeeld met een tweede klasser en twee derdeklassers.

Maar zoals veel verenigingen zullen denken zal dat misschien in Hoogkerk ook het geval zijn. In aanloop naar het nieuwe seizoen is naast het veelvuldig trainen het spelen van een redelijk aantal wedstrijden tegen op papier betere tegenstanders nooit verkeerd.