Gronitas-zaterdag 1 heeft over geluk niet te klagen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heef op 10 juli de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekend gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1

Daar zit uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen tegen hun oude vereniging uitkomen of wedstijden waarbij je van tevoren weet: dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de 'vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar poules bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

Traditiegetrouw zitten Rood Zwart Baflo en Ezinge weer bij elkaar in de poule. Sinds april 2008 kom ik namens de Ommelander Courant bij wedstrijden in het amateurvoetbal en ik heb het nog maar een keer meegemaakt dat beide verenigingen niet gezamenlijk in een poule zaten. Niet leuk voor beide elftallen die ook in de competitie twee keer tegenkomen. Rood Zwart begint op zaterdag 24 augustus met een lastige klus. De ploeg van trainer Sander Tromp gaat namelijk eerst op bezoek bij derdeklasser Gronitas uit Groningen. Ezinge gaat op dezelfde dag op bezoek bij Oosterparkers zodat beide provincieclubs in de stad Groningen aan hun bekeravontuur beginnen. Op dinsdag 27 augustus staat voor Ezinge het duel tegen Gronitas op het programma en voor de ploeg uit Baflo het thuisduel tegen Oosterparkers.

Zaterdag 31 augustus staat in het teken van een stadsderby en een streekderby want op de laatste speeldag van de poule krijgt Oosterparkers bezoek van Gronitas en gaat Ynze Prins met zijn selectie op bezoek in Baflo. In theorie zal deze poule een, appel-eitje’ worden voor derdeklasser Gronitas maar dat is het mooie aan een bekertoernooi, een verrassing is altijd mogelijk. Maar de Stadjerders hebben qua pouleindeling geen reden tot klagen met drie tegenstanders die in het seizoen 2012-2013 geen grote rol van betekenis speelden in de competitie.