Voor SIOS wordt het lastig in het Bekertoernooi..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 De KNVB heef twee weken geleden de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekend gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1

Daar zit uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen tegen hun oude vereniging uitkomen of wedstijden waarbij je van tevoren weet: dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de 'vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar poules bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

In poule 41 van het bekertoernooi kwam ik SIOS uit Sauwerd tegen en toen ik de loting zag dacht ik, SIOS heeft het, geweldig’ getroffen. Boerakker, VV Groningen en Appingedam zijn de teams waar SIOS bij ingedeeld is en Auke Doornbosch kennende is hij daar niet blij mee. Niet dat Auke met SIOS dolle plannen in het bekertoernooi heeft maar hij is een trainer die zeker in de voorbereiding niet op een paar kletsen in de nek voor zijn jonge ploeg zit te wachten.

Op 24 augustus mag SIOS naar Appingedam waar de ploeg van Gerard Zeeman als eerste tegenstander zal fungeren. Drie dagen later komt VV Groningen naar de Lange Twee en kan SIOS zeggen, mooi dat hebben we gehad. Beide tegenstanders zijn namelijk ploegen die door de voetbalkenners in hun klasse tot de favorieten voor de titel worden gerekend.

Dat is geen rol die Auke Doornbosch zijn ploeg zal toedichten en daarom zal hij meer naar het duel tegen Boerakker uitkijken. Op zaterdag 31 augustus gaan de Sauwerders in Boerakker op bezoek en zal Auke Doornbosch een beter beeld krijgen waar hij een week voor de start van de competitie daadwerkelijk met zijn ploeg staat.