Herstart Holwierde met mooie beker-derby

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heef twee weken geleden de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekend gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1
Daar zit uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen tegen hun oude vereniging uitkomen of wedstijden waarbij je van tevoren weet: dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de 'vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar poules bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

Poule 39 van het bekertoernooi is een leuke poule want daar verschijnt opeens een oude bekende op het toneel. Velen dachten dat het voor Holwierde einde verhaal zou worden nadat de club zich voor aanvang van het seizoen 2012-2013 uit de eerste klasse terugtrok. Maar dat de club, die sportpark Katmis als thuishaven heeft komt namelijk terug als vijfdeklasser.

In het bekertoernooi komt Holwierde twee vierdeklassers en een derde klasser tegen met GRC Groningen, Westerlee en als extra toetje, Neptunia uit Delfzijl. Een regelrechte kraker want nog nooit eerder kwamen Holwierde en Neptunia om het, eggie’ tegen elkaar uit maar wat nu op zaterdag 24 augustus gaat gebeuren.

Een leuke herstart voor Holwierde met als begin de derby tegen Neptunia dat een van de favorieten zal zijn om in deze poule als nummer een te eindigen.

Een plaats waar Holwierde nog niet op in zal zetten want op Katmis zal het eerst bouwen worden richting een stabiele vereniging, en dan zijn drie bekerwedstrijden ideaal om na een jaar afwezigheid goed te starten in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal.