Voor VVSV'09 is KIKA belangrijker dan ,bekergedoe'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heef woensdag 10 juli de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekend gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1Daar zit uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen tegen hun oude vereniging uitkomen of wedstijden waarbij je van tevoren weet: dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de 'vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar poules bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

Zo mag VVSV’ het opnemen tegen alleen maar Friese opponenten. Dus geen leuke derby tegen bijvoorbeeld FC LEO of een kraker tegen een andere ploeg uit het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant maar op de, Friese Tour’. De fusieclub zou normaal gesproken op 24 augustus met een thuiswedstrijd tegen SC Kootstertille beginnen maar in vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus zijn ze in Ulrum met heel andere zaken bezig dan het bekertoernooi. Op die dagen wordt er in Ulrum namelijk 24 uur gevoetbald voor KIKA. Dat is natuurlijk vele malen belangrijker dan een toernooi wat voor de lagere teams in het amateurvoetbal alleen maar dient als mooie wedstrijden in de voorbereiding richting weer een nieuw seizoen.

De wedstrijd tegen Kootstertille zal daarom wel op een andere dag gespeeld worden wat natuurlijk niet geldt voor dinsdag 27 augustus want dan gaat de ploeg van trainer Wim Nubé bij vierdeklasser Anjum op bezoek. Zaterdag 31 augustus ontvangt VVSV’09 vervolgens de op papier zwaarste opponent in de poule want op die dag zal WTOC uit Oudwoude naar Ulrum komen. Dat betekent waarschijnlijk dat het bekergebeuren voor de fusieclub uit Zoutkamp en Ulrum na de poulefase al over zal zijn maar de in 2009 opgerichte fusieclub weet dat het op 31 augustus zijn eerste succes van het seizoen al heeft behaald. Want via de diverse media zal dan ongetwijfeld al bekend gemaakt zijn dat de actie VVSV’09 voor KIKA een geweldig bedrag heeft opgeleverd.