Zondag 2L interessante competitie met veel Groninger ploegen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de tweede klasse J van het zondagvoetbal treffen we zeven verenigingen uit de provincie Groningen aan. Hoogezand, Gronitas, Velocitas, Groninger Boys, Muntendam, WVV en Noordster zijn in deze klasse de ploegen die het tegen elkaar en zeven Drentse opponenten moeten opnemen.
                logo20pvo
Een interessante klasse, de tweede klasse J want met degradanten Velocitas en Annen zijn er op papier twee sterke teams teruggekeerd. Naast Groninger Boys en Hoogezand die in het
seizoen 2012-2013 al een belangrijke rol speelden in de top van de tweede klasse zullen deze twee clubs graag zo snel mogelijk willen terugkeren in de eerste klasse.

Bij Groninger Boys zal er een iets andere ploeg binnen de lijnen staan want bij de boys zijn een aantal voetballers vertrokken. In totaal acht spelers verhuisden vanaf sportpark West End naar elders. Vijf van de acht, Robert Oosterhof, Martijn Oppewal, Robert Schreuder, Ronald Edens en Martin Sipsma spelen volgend seizoen een paar treetjes lager en zullen voor zaterdagclub VVG uitkomen.

Verder is ook WVV weer teruggekeerd en dat is gezien de historie van de Winschoters alleen maar mooi. De vereniging die veel uitstekende voetballers heeft voortgebracht, Jan Mulder, Klaas Nuninga, Sietse Veen en Arie Haan, werd in het seizoen 2012-2013 kampioen in de derde klasse en zag een groot aantal nieuwe spelers komen maar er verdwenen er ook een groot aantal. Dat betekent dat het afwachten wordt voor trainer Richard Nuus hoe zijn ploeg over enkele weken in de tweede klasse zal starten.