Geen regionaal bekerspektakel voor Marum en Groen Geel favoriet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heef woensdag 10 juli de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekend gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1

Daar zit uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen uitkomen tegen hun oude vereniging of wedstijden waarbij je van tevoren weet: dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de 'vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar poules bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

Tweedeklasser Marum komt in het bekertoernooi geen teams uit de eigen regio tegen. Poolster uit Spijk, Veendam 1894 en VVS uit Scheemda zijn namelijk de drie opponenten van de Marumers. Op zaterdag 24 augustus begint het bekerspektakel voor Marum met een thuiswedstrijd tegen Poolster en vervolgens krijgt VVS op dinsdag 27 augustus het naar de tweede klasse gepromoveerde Marum op bezoek. Op 31 augustus krijgen de geelhemden dan weer bezoek als Veendam 1894 voor de laatste speelronde in poule 22 naar sportpark, De Holten’ komt. In poule met perspectief voor SV Marum maar wat zich, net als andere verenigingen meer op de competitie dan op het bekerspektakel zal richten.

Dat zal ook gelden voor de ploegen uit poule 21 want Noordwolde, Groen Geel, Mamio en Grijpskerk zijn geen teams die de KNVB-beker bij de amateurs gaan winnen. Mamio wist het vierdeklasserschap te behouden door in de nacompetitie van Stedum te winnen, Grijpskerk degradeerde naar de derde klasse en Noordwolde wist dankzij een sterke tweede helft van het seizoen derde klasser te blijven. Groen Geel zal door velen gezien worden als de favoriet in deze poule en dat is niet onlogisch. De stadjerders zijn dankzij een paar versterkingen ook in de tweede klasse een kandidaat voor de titel wat aansluit bij de aspiraties van Groen Geel, zo snel mogelijk een van de toonaangevende amateurclubs in de stad Groningen worden.