Op 24 augustus direct al bekerspektakel in gemeente Eemsmond

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heeft vandaag, woensdag 10 juli, de poule-indeling voor het bekertoernooi in het amateurvoetbal bekent gemaakt. Een groot aantal wedstrijden zal er in het weekend van 24/25 augustus, dinsdag 27 augustus(zaterdagvoetbal), donderdag 27 augustus(zondagvoetbal) en het weekend van 31 aug/1 sept gespeeld worden.
1373474766Nknvb beker 1Daar zitten uiteraard weer een aantal duels tussen met een pikant tintje zoals wedstrijden in de derbysfeer, duels waarbij spelers met hun nieuwe verenigingen uitkomen tegen hun oude vereniging of wedstijden waarbij je van te voren weet dit wordt een wedstrijd waarin het weleens een uitslag met dubbele cijfers kan worden. Verder noemt Puurvoetbalonline ook even de, vreemde’ poule-indelingen onder de loep want er zijn er weer een paar bij waarvan je denkt, waar gaat dit in vredesnaam over.

Op zaterdag 24 augustus staat er in de gemeente Eemsmond een bekerduel op het programma waar je als voetballiefhebber nu al kunt genieten. Een duel om het, eggie’ tussen Noordpool en De Heracliden. Uithuizen krijgt op zaterdag 24 augustus  namelijk de primeur van een wedstrijd tussen Noordpool en De Heracliden. Naast de beide buren zitten ook Damacota en Wagenborger Boys in poule 38 maar ik denk dat de twee ploegen uit Oost Groningen geen rol van betekenis gaan spelen. In mijn beleving gaat de winnaar van deze, kraker' door naar de volgende ronde. Op 29 juni waren er 700 betalende toeschouwers bij het duel RWE Eemsmond- FC Groningen. Die zullen er waarschijnlijk niet komen op zaterdag 24 augustus maar als je als neutrale voetballiefhebber geen andere verplichtingen hebt dan zou ik het wel weten. Koers naar Uithuizen voor een kraker van jewelste want reken maar dat geen van de twee ploegen deze geweldige derby wil verliezen. We hebben vaak wat te zeuren over de handel en wandel van de bobo’s maar dat ze dit bedacht hebben verdiend een compliment, of het moet al toeval zijn. Maar om heel eerlijk te zijn, deze keer geloof ik daar niet in.