SV Bedum F1: nieuwe uitdaging voor velen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor Gertjan Hageman lonkt een nieuwe uitdaging aan de horizon want Hageman, door velen gezien als een van de beste voetballers die CVVB ooit heeft gehad, zal samen met Jarno Hoving en Chris Slager volgend seizoen trainer/begeleider van de F1 van SV Bedum zijn. De F1 zal komend seizoen bestaan uit zeven spelers van de F3 seizoen 2012-2013 aangevuld met twee jeugdige voetballers vanuit de F4.             logo20pvo

Zoals het er nu naar uitziet gaat de F1 van SV Bedum in de hoofdklasse spelen wat door Gertjan Hageman als een zware kluif wordt gezien. ‘Voor ons als begeleiders maar ook voor de spelers wordt dat een stevige uitdaging maar dat is alleen maar goed. Van weerstand wordt je als voetballer alleen maar sterker en dat is wat wij graag willen bereiken. Verder zal ik mij waarschijnlijk op het technisch vlak iets meer met de hele groep tweedejaars F-pupillen gaan bemoeien. Die groep bestaat in totaal uit ongeveer 25 spelers waar de uitdaging in ligt om vanuit die groep een prima selectie te maken richting de D-junioren.”

Duidelijke taal van Gertjan Hageman die verder hoopt dat de trainingsfaciliteiten door de aanleg van een kunstgrasveld verbeterd zullen worden. Trainingsfaciliteiten die er tot bij moeten dragen dat de technische vaardigheden, wat een stokpaardje van de geboren voetballer is, nog meer verbeterd kunnen worden. ‘Dat zou inderdaad mooi zijn want dat is inderdaad iets waar ik graag mijn energie insteek omdat je daar in mijn beleving op tijd mee moet beginnen. Te vaak zie je dat spelers op jonge leeftijd zich dingen aanleren die niet functioneel zijn. Dat is gewoon jammer en kost vaak veel tijd en geduld om dat op latere leeftijd bij te schaven.

Zo valt de F3 van het vorig seizoen gedeeltelijk uit elkaar wat volgens Gertjan Hageman komt door het doorselecteren wat er binnen SV Bedum gebeurt. ‘Je moet altijd doorselecteren in mijn beleving want er zijn altijd jeugdige talenten die wat later opbloeien dan een andere. Daar moet je als leiding altijd voor open staan is mijn mening.

Een mooie uitdaging voor de F1 van SV Bedum maar ook voor Puurvoetbalonline want de F1 zal in het seizoen 2013-2014 onderdeel worden van iets nieuws waar de site die het amateurvoetbal in de provincie Groningen promoot mee voor de dag zal komen. Een nieuwe uitdaging waar ik nu al veel plezier aan beleef en wat zeer verrassend zal zijn.