Twintig ,interlands' voor FC Grootegast en De Lauwers.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat voor de derde klasse B van het zaterdagvoetbal aan de orde is geldt min of meer ook voor 4B. In die klasse zijn FC Grootegast en De Lauwers de vertegenwoordigers van onze provincie en komen de andere ploegen uit het, buitenland’, zoals sommigen Friesland ook wel gekscherend noemen.                          logo20pvo

 Elf keer twee, interlands’ voor FC Grootegast en De Lauwers waarbij ik geen idee heb of Marcel Poll(trainer FC Grootegast) en zijn collega van De Lauwers, Nico Roorda, daar blij mee zijn. Beide verenigingen bivakkeren natuurlijk op de grens van Groningen en Friesland en meestal kun je wel aardig schatten waar de, zoals ze deze week nog werden genoemd, hotemetoten van de KNVB je als club ondergebracht hebben.

FC Grootegast zag in de nacompetitie promotie naar de derde klasse op het nippertje aan zich voorbij gaan en die vereniging schaar ik daarom in 4B onder een van de favorieten voor de titel. Opende zal als degradant ook wel een rol van betekenis willen spelen maar de andere verenigingen, ik zou niet weten hoe de krachtsverhoudingen liggen.

De Lauwers zal als promovendus eerst de kat uit de boom willen kijken want het is ondertussen zeven seizoenen geleden dat de ploeg uit Warfstermolen in de vierde klasse uitkwam. Dus rustig aan voor De Lauwers dat kan profiteren van iets wat vaak gezegd wordt.

Vaak wordt er namelijk gezegd dat Friese verenigingen veel supporters meenemen naar uitwedstrijden en wat De Lauwers in de vijfde klasse iets minder gewend zal zijn geweest. Of dat in deze klasse ook het geval zal zijn durf ik niet te zeggen maar een ding weet ik wel. We komen een nieuwe naam tegen in deze klasse en dat is Leovardia. Dat is een fusieclub die is ontstaan uit een samengaan van Rood Geel en vv Leeuwarden waar oud-Ezinger Dirk-Johan Ritzema overigens als doelman bij de zondagselectie zit.