VVGroningen en Zuidhorn voor de titel en de rest voor de ,kruImels' in 4C

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de vierde klasse D komen we een degradant, v.v. Middelstum, tegen. De Middelstumers werden op de laatste speeldag in de derde klasse C de klos en zagen dat concurrenten FC LEO en VVK de dans ontsprongen. De Leensters speelden zich rechtstreeks veilig en de voetbalvereniging Korreweg slaagde daar via de nacompetitie in.
                       logo

Middelstum dus in de vierde klasse wat ook geldt voor Corenos, Godlinze en Noordpool als we het hebben over de ploegen uit het Ommelander Courant- gebied. Een redelijk aantal derby’s voor deze vier verenigingen wat overigens ook in de stad Groningen het geval is. Helpman, GVAV Rapiditas, Mamio, VV Groningen en De Vogels zijn de ploegen die de, stad’ in de vierde klasse C vertegenwoordigen wat voor een groot aantal, stadsderby’s’ zorgt.

Een interessante klasse met nog een opvallend aspect. Want zowel kampioen Noordpool als een van de ploegen die uit 5F naar de nacompetitie doorstroomden, GVAV Rapiditas realiseerde promotie. Dat betekende dat 5F geen makkie was maar gewoon een hele sterke poule. Dat zorgt er voor dat ik voor de twee ploegen die zijn gepromoveerd naar 4C geen ondergeschikte rol verwacht. Een koppositie zal het ook niet worden wat bijvoorbeeld bij Noordpool ook niet direct de insteek is. Een paar jaar meedraaien als een stabiele middenmoter is datgene wat ze in Uithuizen voor ogen hebben en dat is een prima insteek. Geen rare dingen roepen maar een normale koers aanhouden is het credo bij Noordpool.

Kampioenskandidaten zouden Godlinze en Middelstum kunnen zijn maar als er bij de, bookmakers’ ingezet kan worden zet ik mijn geld op VV Groningen met als tweede kanshebber Zuidhorn. De laatste vereniging heeft een aardige spelersinjectie gehad wat het zondagvoetbal in Zuidhorn de kop heeft gekost. Er zijn nog personen die denken dat prestatievoetbal op zondag nog weer terug komt in Zuidhorn. Vergeet het maar want dat komt nooit meer terug want een keer weg blijft weg.

VV Groningen heeft helemaal een kwaliteitsimpuls gehad en wat daar de reden van is mag een andere bedenken maar de woorden, suikeroom, rijke sponsor en vriendenteam vechten om voorrang.

Een competitie waarin het merendeel van de teams zich op de tweede en derde periode kunnen richten want het kampioenschap, en de vervangende eerste periode, wordt een strijd tussen VV Groningen en Zuidhorn.