Veel kilometers voor FC LEO en koffiedik kijken in 3B

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heeft voor de A-Categorie de indelingen bekend gemaakt en de komende weken zal Puurvoetbalonline de diverse competities speciaal belichten. Wie zijn de favorieten voor de titel en wat zijn de clubs die het moeilijk gaan krijgen richting klassenbehoud. Wie heeft zich behoorlijk versterkt of waar zag men een groot aantal spelers van het sportcomplex aflopen zijn onderwerpen die aan de orde zullen komen in de voorbeschouwing op het seizoen 2013-2014.        logo20pvo

Dat er bij Gronitas en FC LEO wel even een onvertogen woord is gevallen toen de nieuwe indeling bekend werd kan ik mij wel iets bij voorstellen. Twee Groninger verenigingen in een poule met naast Grijpskerk verder alleen maar Friese verenigingen in een poule is niet iets waar je op voorhand vrolijk van wordt.

Zo staan er het komend seizoen voor FC LEO geen derby’s op het programma wat de club toch wat minder in het nieuws zal brengen dan men in Leens de laatste jaren gewend was. Dat zal ook schelen in de kantine inkomsten want de voetballiefhebber uit de omgeving van Leens zal nu misschien eerder in Winsum of Bedum op bezoek gaan als bijvoorbeeld het duel FC LEO- Wykels Hallum op het programma staat.

Een vage actie is het ook dat Gronitas in deze klasse terecht is gekomen terwijl VVK in 3C is geplaatst. Ik denk dan, plaats VVK ook in 3B zodat FC LEO tegen ploegen speelt die qua kilometers en tijdsduur beter te behappen zijn. VVK en Gronitas zitten direct op de snelweg richting de dorpen in Friesland terwijl de Leensters eerst nog via dorpen en gehuchtjes die moeten  weten te bereiken. Daarom zegt Puurvoetbalonline dat het voor de Leensters een waardeloze indeling is maar waarbij er tegelijkertijd geen peil op te trekken valt waar FC LEO tussen het, geweld’ uit Friesland zal staan. Dat geldt overigens ook voor Gronitas want de ploeg op leeftijd zal er ook niet op zitten te wachten om steeds richting Friesland, waar met heel veel passie gestreden wordt, te moeten reizen voor weer een fysiek duel.

Een favoriet in 3B zou ik niet echt weten of het moet Grijpskerk al zijn dat na twee degradaties nu wel een halt aan het verval zal willen toeroepen maar voor de rest is het nog koffiedik kijken in een competitie dat zich voor het grootste gedeelte in Friesland afspeelt.