The Knickerbockers en Groen Geel de te kloppen ploegen in 2J

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heeft voor de A-Categorie de indelingen bekend gemaakt en de komende weken zal Puurvoetbalonline de diverse competities speciaal belichten. Wie zijn de favorieten voor de titel en wat zijn de clubs die het moeilijk gaan krijgen richting klassenbehoud. Wie heeft zich behoorlijk versterkt of waar zag men een groot aantal spelers van het sportcomplex aflopen zijn onderwerpen die aan de orde zullen komen in de voorbeschouwing op het seizoen 2013-2014.
           logo20pvo
In zaterdag 2J komen we in totaal zes verenigingen uit Groningen tegen want naast Loppersum, CSVH, The Knickerbockers en Aduard 2000 zullen ook Marum en Groen Geel in deze klasse uitkomen. Groen Geel werd kampioen en Marum promoveerde naar de tweede klasse via de nacompetitie. Twee verenigingen die het op totaal verschillende manier aanpakken om in het geval van Marum in eerste instantie een stabiele tweede klasser te worden en Groen Geel dat naar de top van het amateurvoetbal in de stad Groningen wil.

In Marum staat een prima jeugdafdeling garant voor het feit dat de nu kersverse tweede klasser weleens eens een mooie periode tegemoet kan gaan. In Groningen doet Groen Geel het anders want de nieuwkomer in de tweede klasse doet het juist zonder jeugdafdeling. Veel spelers van Groen Geel komen, als ze eenmaal afgestudeerd zijn, over van een studentenvereniging of via de kontakten die spelers tegenwoordig met elkaar hebben over van een andere club. Dat zorgt er ondertussen wel voor dat Groen Geel tegenwoordig over in totaal 200 spelende leden beschikt zodat het duidelijk mag zijn dat het niet meer tot de kleinere verenigingen in de stad Groningen behoort.

Naast deze twee nieuwkomers spelen er nog vier Groninger verenigingen in 2J waarvan The Knickerbockers het ongetwijfeld beter wil doen dan in het seizoen 2012-2013. Een zesde plaats met een straatlengte op nummer vijf CSVH gaf aan dat het niet het seizoen van de studentenclub was. Loppersum en CSVH presteerden echter prima want ze eindigden respectievelijk op een vierde en vijfde plaats waarbij CSVH als winnaar van de derde periode aan de nacompetitie mocht meedoen. Wat Loppersum en CSVH betreft verwacht Puurvoetbalonline dat ze ook het komend seizoen bovenin mee zullen draaien hoewel Loppersum-trainer Jaap Danhof een trainer is die geen gekke dingen roept en altijd als uitgangspositie heeft dat hij zich met zijn ploeg wil handhaven in de tweede klasse. CSVH, met een prima jeugdafdeling als belangrijke pijler moet ook het komend seizoen een rol van betekenis kunnen spelen wat in mindere mate geldt voor Aduard. De paars witten eindigden als zevende en zal onder trainer Theo Migchelsen alle zeilen moeten bijzetten om die positie ook het komend seizoen te behalen. Een spannende klasse met weinig onderlinge verschillen voorspelt Puurvoetbalonline dat The Knickerbockers en Groen Geel als de te kloppen ploegen ziet als het gaat om het kampioenschap in 2J.