Mooie derby's en twee favorieten in 1E zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heeft voor de A-Categorie de indelingen bekend gemaakt en de komende weken zal Puurvoetbalonline de diverse competities speciaal belichten. Wie zijn de favorieten voor de titel en wat zijn de clubs die het moeilijk gaan krijgen richting klassenbehoud. Wie heeft zich behoorlijk versterkt en waar zag men een groot aantal spelers van het sportcomplex aflopen zijn onderwerpen die aan de orde zullen komen in de voorbeschouwing op het seizoen 2013-2014.
logo20pvo
Een interessante poule mag de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal genoemd worden met clubs als Urk, Oranje Nassau, Viboa, SV Bedum, d’ Olde Veste 54 en Omlandia. Veel derby’s waar het vuur af zal spatten want Omlandia- SV Bedum, Viboa-SV Bedum zijn op papier krakers. Maar er staan de voetballiefhebber meer prachtige confrontaties in deze klasse te wachten want Urk en Oranje Nassau zijn twee verenigingen die graag in de hoofdklasse willen uitkomen. Urk geeft daarbij de jeugd een kans want trainer Rolf de Boer heeft Lucas Visser, Bennie Dunnink, Jaap Scheffer en Riekelt Nentjes vanuit de jeugd overgeheveld naar de A-selectie. Bij ON zijn er een groot aantal spelers van buitenaf aangetrokken als vervangers van vertrokken spelers. De nieuwe gezichten zijn Dirk Boersma (WVF), Pieter Annema (tweede selectie), Mathijs Lindemulder, Max Reilman, Rhobin Brander, Frederik Specken (allen Be Quick 1887) Ezra Schrijver (Alcides), Quincy de Jong (ACV), Sven de Ridder (Noordwijk).

Verder zijn er ook een groot aantal teams dezelfde als vorig jaar maar is ook nieuwkomer Omlandia interessant om te noemen. De ploeg uit Ten Boer wist al snel dat de kans op een terugkeer in de eerste klasse haalbaar was en gezien de versterkingen, o.a. Dennis Loef van WKE), en het grotendeels intact blijven van de selectie zou Omlandia weleens een leuke rol kunnen gaan vervullen in 1E.Die rol moet ook Viboa kunnen vervullen want ook daar bleef de selectie voor het grootste gedeelte bijeen. Wel komen er in Winsum wat spelers de gelederen versterken omdat in de tweede helft van het seizoen bleek dat de selectie te smal was om de karrevracht aan blessures op te vangen. Dat koste Viboa uiteindelijk de titel waar ze zich in Winsum voor het seizoen 2013-2014 beter tegen gewapend lijken te hebben.