Marinus Siekman clubloos door verdwijnen Zuidhorn-zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De geruchten gingen er al een tijdje maar het definitieve besluit is genomen, het eerste zondag elftal van Zuidhorn zal volgend seizoen niet meer bestaan.
1371268872N1367488064N12646 438047106286811 871478442 n
In het seizoen 2013-2014 zal er op zondag in Zuidhorn niet meer op prestatieniveau gevoetbald worden. Nadat enkele weken geleden Niekerk met dezelfde mededeling naar buiten kwam werd het gerucht uit Zuidhorn ook bevestigd.

Een groot aantal spelers besloot dat ze niet langer op zondag wilden voetballen zodat het steeds duidelijker werd dat het prestatievoetbal op die dag tot het verleden zou gaan behoren.

Maar op vrijdag 14 juni ging de kogel echt door de kerk toen de trainer van de zondagafdeling, Marinus Siekman, te horen kreeg dat hij vrij was om te gaan en staan waar hij wilde want de zondagtak zou definitief ophouden te bestaan

Een mededeling die de ervaren Marinus Siekman rauw op zijn dak viel want dat betekende, in een periode dat alle verenigingen al van een trainer zijn voorzien, dat hij het komend seizoen clubloos zou zijn. Een situatie waar hij uiteraard niet op zat te wachten maar wel de realiteit is. ‘Ik ben net terug van vakantie en ik moet je eerlijk zeggen, dit valt mij rauw op mijn dak. Voor aanvang van het seizoen 2012-2013 ben ik voor twee jaar in zee gegaan met Zuidhorn. Dus wat betreft heb ik nog steeds een contract maar helaas geen team. Het beroerde is dat ik een paar maanden geleden een paar interessante aanbiedingen heb afgeslagen omdat mijn stelregel is, als ik iemand mijn woord geef dan veranderd dat ook niet meer. Ik weet dat niet iedereen zo werkt maar mijn manier van werken is het wel. Ik ben nu vrij om te gaan en staan waar ik wil maar dit is natuurlijk voor iedereen een hele vervelende situatie. Want dit valt niet alleen mij maar ook het bestuur van Zuidhorn zwaar kan ik je verzekeren. Verder is ook de trainer van de zaterdagafdeling, Ton Rozema, is niet blij met deze situatie want die krijgt opeens een selectie voor zijn neus die immens groot is."

Maar hoe je het ook bekijkt, Martinus Siekman is het grootste slachtoffer geworden van de situatie en dat is jammer want de ervaren trainer heeft een aardig staat van dienst opgebouwd in de jaren dat hij actief is in het amateurvoetbal. Als het aan Marinus Siekman ligt, en Puurvoetbalonline deelt die mening, komen daar nog een aantal jaren bij vandaar hier het nummer waar de verenigingen die om wat voor reden dan ook nog een trainer zoeken naar toe kunnen bellen: 050-8508758.