Nieuwe speelsters dames SV Bedum zorgen voor plezier en prestaties

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor veel trainers/begeleiders is het in deze periode een waardeloze periode schreef ik vorige week. Verenigingen die niet weten of ze bijvoorbeeld niet weten of ze met een of twee damesteams in de competitie uit kunnen komen omdat sommige damesleden bijna even onvoorspelbaar zijn als het weer in Nederland.


BedumSV Bedum   cvvb
Wat op de maandag nog als bijna zeker vaststaat dat ze bij de voetbalvereniging actief blijven blijkt een paar dagen later de wind opeens uit een andere hoek te waaien. Dan wijst alles erop dat ze toch voor een andere vereniging kiezen waardoor de technische staf van de damesafdeling met een serieus probleem opgezadeld wordt.

Sinds 10 juni is het officieel dat CVVB en Bedum als SV Bedum verder gaan maar de damesafdeling van beide verenigingen voetbalde in het seizoen 2012-2013 al onder de vlag van SJO Bedum. Twee teams in de competitie was datgene waar mee gestart werd maar wat helaas geen stand hield. Zwangerschappen, weekenddiensten en blessureleed zorgden ervoor dat SJO Bedum dames 2 op een gegeven moment opgeheven moest worden. Dat betekende dat de technische leiding voor een team 24 speelsters ter beschikking hadden. Dat was een situatie wat je als leiding niet moet willen vandaar dat men druk op zoek is naar speelsters die de damesafdeling van SV Bedum wil komen versterken.

Zesentwintig dames zijn op dit moment speelgerechtigd voor SV Bedum en daar wil de technische leiding nog graag minimaal vijf speelsters bij vertelt Albert ten Caat. ‘Een vijftal speelsters zou ons enorm helpen want dat betekent dat wij van die 26 speelsters die wij nu hebben niemand te hoeven teleurstellen en iedereen kan spelen. Want dat heeft duidelijk onze prioriteit, dat we iedereen graag wil laten voetballen die lid van SV Bedum is. Wat dat betreft heb ik mijn, hoop’ een beetje gevestigd op Omlandia. Het gerucht gaat, en laat ik duidelijk zijn het is een gerucht, dat het voortbestaan van het damesvoetbal in Ten Boer aan een zijden draadje hangt. Dan zullen er ongetwijfeld dames zijn die wel graag door willen voetballen. Dat zou ons natuurlijk prima passen als een paar dames naar Bedum willen komen om hun carrière bij ons voort te zetten.”

Duidelijke taal van een trainer die er niet aan moet denken dat hij, zoals dit seizoen een paar keer is gebeurd, speelsters niet kan laten spelen. Dat is namelijk iets wat men binnen de damesafdeling van SV Bedum liever niet heeft. ‘Prestaties en plezier moeten de pijlers van onze damesafdeling zijn en dat proberen we ook uit te stralen, aldus Albert ten Caat. ‘Daarom zou het fantastisch zijn als we er nog wat speelsters bij zouden krijgen. Speelsters die er mede voor kunnen zorgen dat we met twee teams op een zo hoog mogelijk niveau kunnen spelen. Voetbalsters uit de buurt, die door wat voor omstandigheden dan ook zonder club zitten, kunnen mij bellen op 06-55121844 zodat we samen tot de conclusie kunnen komen dat SV Bedum prima bij hun ambities past.”