Drie voetballers FC LEO fietsen voor een huis

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Acties voor goede doelen kunnen altijd op aandacht van Puurvoetbalonline rekenen. Een beetje betrokkenheid in een wereld die als een wervelwind van dag naar dag vliegt kan nooit kwaad. Daarom was het voor mij ook geen probleem om de bezoekers van Puurvoetbalonline aandacht te vragen voor het volgende.
Logo-FvH-def1


Waar in de eerste volle week van juni ruim 8000 fietsers de Alpe d’Huez op fietsten voor het KWF gaan zaterdag 7 september fietsend of lopend proberen de top van de Galibier te bereiken. Drie van de deelnemers, Marcel Kadijk, Martijn Heemstra en Jeroen Batema, voetballen voor FC LEO uit Leens en zijn op de openingsdag van het seizoen 2013-2014 niet aanwezig. Het drietal behoort namelijk tot de groep fietsers die gaan proberen om door de top van de Galibier te bereiken zoveel mogelijk huizen bij elkaar te fietsen voor de inwoners van Bangladesh. Een huis voor mensen die in pure armoede leven en door de talloze overstromingen die Bangladesh jaarlijks teisteren vaak hun uit bamboe opgetrokken huizen kwijt raken.

Een beklimming waar sponsorbedragen aan verbonden zijn want voor 1000 euro kan er één huis gebouwd worden verteld Marcel Kadijk. 'Samen met Martijn en Jeroen heb ik besloten om ons in te zetten voor de bevolking van Bangladesh. Daarom organiseren wij zaterdag 15 juni talloze acties op het plein voor de Jumbo in Leens om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie, fiets voor een huis’. ‘We gaan van negen tot vijf op een hometrainer fietsen, daarnaast worden er broodjes hamburgers verkocht en zal er een grote bak komen te staan waar mensen hun lege flessen in kunnen doen. We zijn nog aan het brainstormen wat andere acties betreft maar waar ik op dit moment nog niet zoveel over kan vertellen.’

Maar de Leensters moeten dus zorgen dat ze minimaal 1000 euro bijeen krijgen en de mannen hebben volgens Marcel Kadijk goede hoop dat ze daar in slagen. ‘Duizend euro gaat lukken maar daar zijn we niet tevreden mee. Want hoeveel te meer euro’s er ingezameld worden zoveel meer huizen er gebouwd kunnen worden. Dat is het doel waar voor we fietsen en waarbij de hoop uitspreken dat veel mensen de moeite willen nemen om zaterdag 15 juni naar Leens te komen om ons via een donatie, het brengen van lege flessen of het kopen van een broodje hamburger te steunen. Te steunen in onze beklimming van de Galibier voor een actie, www.fietsvooreenhuis.nl, die nog wel wat aandacht kan gebruiken.”