Doelbewust voor een ton!

Geschreven door v.v. Eenrum op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert Team Davey op het sportpark in Eenrum een sportieve actie in de strijd tegen de Ziekte van Duchenne. Punten scoren en prijzen pakken en daarmee een goed doel steunen. Leden en niet-leden kunnen meedoen en maken kans op mooie prijzen. Team Davey daagt alle voetballers én niet-voetballers uit om het beste uit zichzelf te halen!
teamdavey logo 300dpi A4verkleind Bron: v.v. Eenrum
Team Davey staat in september voor de achtste keer aan de start van Duchenne Heroes, een zevendaagse mountainbike-marathon waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne. Team Davey wordt gevormd door Geert Linssen en oud-Eenrumer Alfred van der Meulen. Hun team is genoemd naar Davey Rienks uit Eenrum, die begin vorig jaar overleed aan de gevolgen van Duchenne-spierdystrofie.

Alfred: “Toen we vorig jaar het bericht kregen dat Davey was overleden, stond mijn wereld even stil. Zeventien jaar oud slechts, echt enorm droevig. Zeker voor zijn vrienden en vooral z’n ouders. Ik probeer het wel eens, maar ik geloof niet dat het mogelijk is om mij in hun gevoel te verplaatsen. Zeker niet wanneer je bedenkt dat hun oudste zoon op twaalfjarige leeftijd ook aan Duchenne is gestorven. Twee kinderen verliezen is onvoorstelbaar. Deze gebeurtenis maakt op pijnlijke wijze duidelijk hoe belangrijk het is dat er een medicijn tegen de Ziekte van Duchenne wordt ontwikkeld. En dat is precies waarvoor wij met de Duchenne Heroes elk jaar fietsen.”

En nu organiseert Team Davey dus een actie tijdens de slotdag van VV Eenrum, op 22 juni aanstaande. Deelnemers schieten op een zogenaamd gatendoel en verdienen daar punten mee. De beste schutters maken kans op mooie prijzen.

Geert: “Het wordt een prachtige actie. Voor slechts vijf euro maken de deelnemers onder meer kans op een paar voetbalschoenen, een diner voor twee, klompen met het logo van de club en we hebben zelfs een shirt van FC Groningen. Er wordt ook een aantal prijzen verloot onder alle deelnemers, zodat iedereen kans heeft om iets te winnen, ook de minder getalenteerde schutters. Voor kinderen tot twaalf jaar is het sowieso raak, want voor hen is er altijd een leuke verrassing. Al schieten ze alle ballen naast!”

Dankzij de sponsortocht Duchenne Heroes is intussen al ruim zes miljoen euro opgehaald voor de stichting Duchenne Parent Project. Geert en Alfred hebben daar nu bijna € 100.000,- aan bijgedragen. De stichting Duchenne Parent Project ziet erop toe dat het geld terechtkomt bij diverse onderzoeksprojecten.

Alfred: “Ja, Geert en ik hebben bijna een ton bij elkaar gefietst voor Duchenne-onderzoek. Met de actie Doelbewust gaan we er zeker overheen. De actie kost ons helemaal niets. De prijzen worden allemaal gesponsord door bedrijven uit de regio. Het gatendoel wordt gratis voor ons gemaakt door bouwbedrijf Hylmar-Diemer. En als klap op de vuurpijl verdubbelt Univé Noord-Groningen de opbrengst van onze actie Doelbewust!”

Na afloop van de actie blijft het gatendoel permanent op het sportpark staan. Voor de spelers van v.v. Eenrum levert deze actie dus een mooi trainingsonderdeel op. Dankzij de actie van Team Davey missen de elftallen binnenkort nooit meer een strafschop ;-)

Geert: “Onder het motto ‘Give it your best Shot’ gaan we de deelnemers op de gevoelige plaat vastleggen. Ik ben fotograaf van beroep en het leek mij een leuk idee om foto’s van de actie te maken. Deelnemers die dat graag willen, worden gefotografeerd en krijgen voor vijf euro drie foto’s per mail. Met die vijf euro steunen ze ook het onderzoek naar Duchenne. En nu maar hopen dat ik tijdens de slotdag van VV Eenrum wel alles raakschiet!”

Op de fiets doet Team Davey er al alles aan om Duchenne de wereld uit te trappen. En nu kan dus iedereen Doelbewust een balletje meetrappen voor het goede doel.  Kijk voor meer informatie over de actie Doelbewust op www.teamdavey.nl. Meer informatie over Duchenne-spierdystrofie is te vinden op www.duchenne.nl.  

gatendoel