Geen klap van een molenwiek maar een eerbetoon aan ....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Deze week werd mij een paar keer gevraagd of ik een klap van een molenwiek had gehad, teveel gedronken had op ons huwelijksfeest of dat ik dacht dat iets waar je zes jaar geleden mee gestopt was je op 56 jarige leeftijd, gewoon’ weer kon oppakken.
1370678838NAffiche Duh Boeah img assist custom 564x280
Dat waren een paar meningen toen bekend werd dat ik door Ron Bolt, gestrikt’ was om als doelman voor zijn All Stars-team in actie te komen op het, Duh Boeah bokaal-toernooi. Een in memoriam-toernooi voor de helaas overleden Loek de Boer wat jaarlijks in Loosduinen of Kloosterburen gespeeld wordt.

Loek kende ik persoonlijk want ik heb nog de eer gehad om samen met hem te mogen voetballen. Een ,Hagenees’ die op de Groninger klei opdook en bij de voetbalvereniging Kloosterburen opdook. Loek was een, echte’ zoals ik voetbaldieren graag noem en liet ondanks dat hij toen al ziek was regelmatig zien dat hij een aardig balletje kon trappen.

Toen ik rond 2004 uit Kloosterburen vertrok verloor ik Loek uit het oog maar hoorde ik wel de verhalen dat het met zijn gezondheid bergafwaarts ging. Triest voor een man die nog graag zoveel dingen had willen doen maar daar de kans niet meer voor kreeg. Triest ook voor zijn nabestaanden die de altijd positieve Loek moesten missen en ook triest voor de voetbalvereniging Kloosterburen.

Maar in Loosduinen en Kloosterburen werd de voetballer in hart en nieren niet vergeten want er kwam een toernooi dat zijn naam kreeg. Een toernooi wat in de loop der jaren een schat aan anekdotes opleverde want als iemand het woord humor met grote letters in zijn woordenboek had staan was dat Loek de Boer.

Een fijn mens waar je heerlijk mee kon praten over alles wat het voetballen mooi en minder mooi maakte want een ding was zeker, Loek zat niet om een mening verlegen.

Toen vorige week het verzoek van Ron kwam besloot ik daarom voor een keer van mijn principe, ik kom niet meer als speler binnen de lijnen, af te stappen. Voor een keer wilde ik de vaste doelman Johannes Scholtens van het All Star-team wel vervangen maar ook niet meer. Want je moet wel je plaats weten en in mijn optiek is die niet meer binnen de lijnen. Maar de herinneringen aan Loek deden mij besluiten om aan de editie in 2013 deel te nemen. Een deelname die ik zie als een eerbetoon richting een man die ik als een zeer aimabele en plezierige teamgenoot heb leren kennen en die door Loosduinen en Kloosterburen jaarlijks op een fantastische wijze geëerd wordt.