Vierentwintig jaar Bedrijvenvoetbal

Geschreven door Robert Smit op . Geplaatst in Prietpraat

Op 21 en 22 juni wordt in Bedum het inmiddels traditionele Bedrijvenvoetbaltoernooi weer gespeeld. Het toernooi dient deze keer als afsluiting van de eerste Sportweek, die van 14 tot en met 22 juni in Bedum wordt georganiseerd. 1370583349Nbedrijvenvoetbalbedum

Spelmoment uit de 23e editie Bedrijvenvoetbal Bedum

Deze eerste Sportweek is een initiatief van Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum, Omloop van Bedum, gemeente Bedum en Huis voor de Sport Groningen. Het bestuur Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum is, hoewel de 24e editie nog van start moet gaan,  intussen al druk bezig met het vijfentwintigjarig jubileum dat in juni 2014 georganiseerd zal worden. Met op beide feestavonden bekende artiesten belooft dat een waar spektakel voor Bedum en omstreken te worden en waarbij het programma voor het jubileumtoernooi tijdens het zaalvoetbalgala in januari 2014 bekend zal worden gemaakt.

Voor sponsoren van het toernooi wordt de donderdagavond voorafgaand aan het evenement in 2014 een speciale avond georganiseerd. Want, zo laat het bestuur weten, dankzij onze sponsoren hebben we straks vijfentwintig jaar lang het Bedrijvenvoetbaltoernooi kunnen organiseren. En ondanks de crisis zijn zij nog altijd bereid hun bijdrage te doen waar wij als bestuur op deze wijze onze dank voor willen uitbrengen. ”.

Fusie voetbalclubs

Met het oog op de toekomst hoopt het bestuur van Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum dat de fusie tussen CVVB en VV Bedum door zal gaan. Binnenkort, op maandag 10 juni wordt over deze samenwerking gestemd. De jeugdafdelingen van beide voetbalclubs zijn ondertussen al samengevoegd verteld Bedrijvenvoetbalvoorzitter Rob van der Werf: “ De jeugd is al samen dus waarom zouden de senioren niet hetzelfde kunnen? De jeugd denkt geen seconde over zogenaamde verschillen tussen beide clubs en zij zijn de toekomst. Voor hen moet er een beslissing worden genomen want met één voetbalclub in Bedum kunnen we sterk de toekomst tegemoet, aldus Van der Werf.

Een toekomst compleet met een kunstgrasveld dat op dit moment wordt aangelegd op een plaats waar voor enkele weken geleden nog natuurgras lag. De aanleg van het kunstgras zorgde ervoor dat de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum daardoor met wat passen en meten moest het wedstrijdschema rond kreeg maar wat uiteindelijk gelukt is volgens Rob van der Werf. ‘Het schema is rond en het passen en meten is natuurlijk voor een goed doel want volgend jaar wordt de finale van het 25e  Bedrijvenvoetbaltoernooi door de aanleg van een kunstgrasveld op een prachtige grasmat gespeeld.’’