Uitstekend seizoen SV Marum bekroont met promotie 1e elftal naar tweede klasse.

op . Geplaatst in Prietpraat

Afgelopen dinsdagavond was het eindelijk zover. Na een thriller van een wedstrijd tegen SCN zorgde SV Marum er in de verlenging voor dat het verschil in kwaliteit ook in de score zichtbaar werd. De 1-4 overwinning was voldoende voor de jonge Marumer formatie om de 2-1 thuisnederlaag weg te poetsen. Na jaar in jaar uit te hebben gespeeld op 3e en 4e klasse niveau is SV Marum er eindelijk in geslaagd te promoveren wat als een fantastische prestatie gezien mag worden voor de jonge ploeg van hoofdtrainer Bart van Veen.

Een topprestatie mag de promotie van SV Marum naar de tweede klasse zeker genoemd worden. Nadat aan het einde van het vorige seizoen een paar oud gedienden afzwaaiden, stond het technisch kader voor een zware opgave. SV Marum zou met een zeer jong en grotendeels onervaren team moeten meedingen voor promotie. Tijdens het seizoen bleek dat het team over voldoende kwaliteit beschikte om tot in de maand maart mee te strijden om de bovenste plaatsen. Met goed en verzorgd voetbal liet de ploeg van Bart van Veen zien voldoende kwaliteiten te hebben voor voetballen op tweede klasse niveau.

Maar zoals vaker werd het team in het voorjaar geconfronteerd met een lichte dip en verdween rechtstreekse promotie uit beeld. De veerkracht van de equipe van Bart van Veen zorgde er uiteindelijk voor de nacompetitie bereikt werd en mocht Marum 'via de achterdeur' alsnog promotie af te dwingen.

De eerste tweestrijd tegen Fit Boys, strijdend voor behoud van de stempel 2e klasser, gaf direct aan dat SV Marum deze kans met volle handen wilde grijpen. Vooral in de thuiswedstrijd bleek hoe gevaarlijk de ploeg is met een snelle voorhoede en waar verder opmerkelijk was dat diverse A-junioren, die volgend seizoen de definitieve overstap maken, voortreffelijk inhoud gaven aan een basisplaats of invalbeurt.

De daarop volgende tweestrijd tegen SCN zou de doorslag geven. De thuiswedstrijd begon SV Marum zenuwachtig aan het duel tegen SCN. In de tweede helft liet het jonge Marum echter zien over meer technische kwaliteiten te bezitten dan SCN. Echter, uit het niets kwam Sport Club Nieuwelande op 0-2 maar door vol op de aanval te spelen bracht SV Marum via Carlo Roffel de stand vlak voor het einde terug op 1-2.

En toen kwam dinsdagavond 4 juni. In de hol van de leeuw diende SV Marum de 1-2 om te buigen naar een positief resultaat wat voor promotie naar de tweede klasse moest zorgen. De lijn van de eerste wedstrijd werd goed doorgezet en met zeer verzorgd voetbal kwam de SV op 0-2 via Tjibbe Bakker (weergaloos doelpunt) en Wilco Elshof (de klassieke frommelgoal). De zege, en daarbij horende promotie leek in kannen en kruiken te zitten maar in de 85e minuut kwam SCN via een prachtige goal op 1-2. In de slotfase kreeg de aanvoerder van SCN rood en kon hij vroegtijdig vertrekken. Dat was een stevige aderlating voor de thuisploeg dat daardoor met 10 tegen 11 de verlenging in moest en daarbij zijn beste speler moest missen. Uitgelezen Carlo Roffel, de man van de 1-2 in de thuiswedstrijd en het symbool van de aanstormende jeugd, maakte in de verlenging met twee doelpunten het benodigde verschil zodat Marum het duel na verlenging met 4-1 won. Dat zorgde uiteraard voor een groot feest in Marum waar deze terechte promotie later op de avond, en nacht, uitbundig gevierd werd op sportpark, De Holten’

Vorig seizoen is SV Marum gestart met de doelstelling om binnen drie jaar te komen tot promotie naar de 2e klasse. Het technisch kader is destijds verstevigd met teamleiders, verzorgers, een spitsentrainer en met een zeer ervaren hoofdtrainer Bart van Veen. Het is dan ook prachtig dat in het tweede jaar het team met haar begeleiders de doelstelling heeft gerealiseerd.

In het komend seizoen wordt binnen de SV Marum het technisch kader voor het tweede team versterkt. Dit team zal duidelijk gaan functioneren als opleidingsteam en dient volgend jaar de stap naar promotie wél te maken. SV Marum 2 heeft dit seizoen promotie via de nacompetitie op een haar na gemist door de strafschoppenserie na verlenging te verliezen.

Met verder nog diverse kampioenschappen in de jeugd en kampioenschappen voor zowel de meisjesteams als Dames 1 mag SV Marum in zijn algemeenheid spreken over een voortreffelijk seizoen.