Een advies voor de Veendam-supporter

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een groep SC Veendam-supporters is boos op FC Groningen-directeur Hans Nijland. De club uit de Euroborg heeft de fans van het failliete Veendam een brief gestuurd waarin de mogelijkheden worden aangegeven voor het aanschaffen van een seizoenkaart.
veendam
Op www.rtvnoord.nl viel bovenstaand bericht te lezen en ik ben het helemaal met de Veendam-supporters eens. Wat een idioterie om supporters van een failliet gegane club te benaderen om seizoenkaarthouder te worden bij de FC. Een terechte woede want ook ik zou Hansie Hansie gevraagd hebben hoe ze bij Groningen op dit belachelijk idee zijn gekomen.

Dat antwoord is niet moeilijk, de Euroborg moet voller want doordat het spel van FC Groningen de laatste jaren niet om aan te gluren is lopen de bezoekersaantallen terug.

Volgens Nijland is het maar een kleine minderheid die er zo over denkt en zijn er volgens FC Groningen wel degelijk Veendam-supporters  die ,gewoon’ FC-supporter worden. Droom lekker verder denk ik dan want een echte supporter wordt nooit supporter van een andere club. Of denken ze bij Groningen dat een Sparta-supporter nog twee tenues in de kast heeft hangen, een van Feyenoord en van Excelsior.

Zo werkt dat niet in de wondere wereld van ons prachtige voetballand. Maar Hans Nijland zal nog wel in de war zijn geweest van zijn lunch met WA en Max want anders kom je niet op dit belachelijk idee. Zoals de zaken er nu voorstaan  gaat Veendam door als hoofdklasser wat alleen maar mooi is voor de trouwe supporter. Een supporter die al jarenlang zijn of haar, cluppie’ in slechte tijden, en soms goede tijden heeft gesteund wil ik dan ook een ding adviseren. Je moet  een mailtje van de FC zo in de prullenbak tjoppen, dan irriteert de blabla uit de Euroborg  je ook niet.