Johan Honebeek(CSVH) is vol vertrouwen voor vanavond.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor veel teams staat komende zaterdag en zondag in het teken van de laatste duels in de nacompetitie. Voor de tweede klassers, en de herkansers uit de eerste klasse, is dat echter niet het geval want die moeten eerst twee ronden afwerken om uiteindelijk in een finalewedstrijd op neutraal terrein uit te maken wie er in de eerste klasse zal uitkomen en wie de tweede klasse met zijn aanwezigheid opluistert.
csvh

Op het sportpark in Hoogkerk staat vanavond het duel CSVH-Oeverzwaluwen op het programma. Dat is de return van zaterdag toen in Koudum de eerste van deze onderlinge krachtmeting werd gespeeld. Het werd in Friesland 3-2 voor Oeverzwaluwen maar topscoorder Johan Honebeek is optimistisch gestemd over de kansen voor CSVH om de tweede periode van de nacompetitie te bereiken.’ Oeverzwaluwen is een fysiek sterke ploeg. Ze hanteren veelvuldig de lang bal en het bijzondere is dat ze een centrale verdediger van vierenveertig jaar hebben. In de eerste helft was Oeverzwaluwen de aanvallende partij maar kwamen wij er een paar keer leuk uit. We vergaten, wat ongetwijfeld door de spanning kwam, echt te voetballen. Na de rust ging dat beter maar het duurde lang voordat er gescoord werd. Het frappante was dat alle goals eigenlijk blunders waren. De 0-1 was een voorzet vanaf de achterlijn die getoucheerd werd en vervolgens in de goal belande. De 1-1 was een schot vanaf randje zestien waar onze keeper hem niet verwachte! De 2-1 was een houdbare bal voor Remco maar die miste hem volledig. De 2-2 was een slippertje van de 44 jarige verdediger waardoor ik de bal op kon pikken en naar de goal kon dribbelen om vervolgens de bal binnen te schuiven. De 3-2 was een crosspass waardoor de rechtsbuiten een vrije doortocht kreeg en de winnende treffer binnen kon schuiven.”

Daardoor moet CSVH vanavond een 3-2 achterstand goedmaken wat betekent dat Johan Wardenier en zijn mannen met twee goals verschil moeten winnen. Een opdracht waar, Hone’ redelijk optimistisch over is. ‘Gezien ons spel van zaterdag en het thuisvoordeel zie ik absoluut kansen voor ons om de volgende ronde te bereiken. Oeverzwaluwen kent de druk dat het bij verlies gedegradeerd is wat mij toch wat lastiger is dan om voor promotie te spelen.”