Twee veel scorende teams en ZNC naar Stadskanaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag gaan ook in het zondagvoetbal de diverse nacompetities van start met tal van wedstrijden die het bezoeken meer dan waard zijn. Wedstrijden van een eerste van een tweeluik of duels waarin twee ploegen mogen uitmaken wie er naar de tweede ronde gaan om te proberen klassenbehoud te realiseren of om te promoveren. GroningerBoys

Groninger Boys krijgt zondagmiddag VKW uit Westerbork op bezoek en mag donderdagavond naar Westerbork voor wedstrijd nummer twee. De winnaar van de tweestrijd tussen Groninger Boys en VKW gaat vervolgens door naar de tweede ronde. Maar zover is het nog niet voor de, Boys’ want eerst wacht een ploeg, VKW, die door een vervangende titel in de nacompetitie kwam. Twee veel scorende ploegen staat er zondag en donderdag tegenover elkaar want de ploeg uit Westerbork scoorde 75 keer in de competitie en Groninger Boys zelfs 87 keer. Het aantal tegengoals was bijna gelijk want de stadjerders kregen 37 treffers tegen en VKW mocht de bal 39 keer uit het eigen doel halen. Dat gegeven geeft aan dat de verdedigingen tot de betere behoorden in hun klasse maar dat Groninger Boys in 2K het meeste wist te scoren en daardoor voor velen licht favoriet is om de eerste ronde te overleven.

ZNC

Een klasse lager, in 3C om precies te zijn gaat ZNC eerst op bezoek in Stadskanaal waar de club met dezelfde naam als eerste opponent wacht. De ploeg van trainer Jan Rozema streed lang mee om de titel wat eigenlijk al een prestatie van formaat was. Een jaar eerder was de Zuidbroek Noordbroek Combinatie namelijk kampioen geworden in de vierde klasse en dan is meestrijden om de titel in de derde klasse niet het eerste wat je verwacht. Uiteindelijk was WVV uit Winschoten de sterkste in 3C waardoor ZNC mag proberen om via de nacompetitie de tweede klasse te bereiken waarbij het eerst zal moeten afrekenen met Stadskanaal dat in 3D de tweede periode won en met zes punten achterstand op kampioen TEVV op een tweede plaats in de reguliere competitie eindigde.