Zaterdag: VVK krijgt het zwaar en het is stil in Zeerijp

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De reguliere competitie zit er voor de standaardteams in de zaterdag en zondagcompetities op zodat we ons volledig kunnen richten op de nacompetitie. Een nacompetitie waarin vreugde en verdriet weer dicht bij elkaar zullen liggen in duels waarbij we uiteindelijk winnaars en verliezers te zien zullen krijgen.
vvk1
VVK werd door een 6-1 nederlaag tegen Groen Geel en het gelijke spel van FC LEO tegen Opende veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie en mag tegen de winnaar van de derde periode in 4C, Onstwedder Boys, proberen om zich in de derde klasse te handhaven. Geen gemakkelijke opgave want Onstwedder Boys eindigde op een vierde plaats en presteerde in de 2e en 3e periode redelijk tot goed.

Werd het in de tweede derde ook in periode 3 lukte dat maar doordat kampioen SC Angelslo als winnaar van de derde periode direct promoveerde en nummer 2, Elim al een periode had werd Onstwedder Boys als nummer 3 periodewinnaar. Dat zorgt ervoor dat VVK een tegenstander op bezoek krijgt die weleens in een, flow’ kan zitten van, laat die tegenstander maar komen. VVK kende een wisselvallig slot van het seizoen en dat kan de ploeg van trainer Erwin Molog de komende twee duels niet gebruiken. VVK start met een thuisduel en zal direct een basis moeten leggen om ook volgend seizoen als derdeklasser ingedeeld te kunnen worden.

fivel

De Fivel wist als eerste club in de vierde klasse C dat het seizoen met nog twee duels verlengd zou worden. De ploeg van trainer Ronald Vermeulen en Alex van der Galiën presteerde het namelijk om voor de gedoodverfde kampioenskandidaat Appingedam de eerste periode in de wacht te slepen. De Fivel bleef echter goed presteren want nadat het in de tweede periode even wat minder ging werd ook de derde periode gewonnen. De ploeg uit Zeerijp stuit in een tweeluik op de voetbalvereniging Borger dat in 3D alleen De Griffoen en Sleen lager zag eindigen. De Fivel begint met een uitduel in het land van onze grote vriend Bartje wat betekend dat het zaterdagmiddag rustig zal zijn in Zeerijp. Want dat vertelde Ronald Vermeulen enkele weken geleden al, twee bussen vol supporters en een groot aantal op eigen gelegenheid reizende supporters zullen de ploeg in Borger aanmoedigen richting een goed resultaat zodat een week later in Zeerijp de festiviteiten los kunnen barsten als De Fivel de derde klasse heeft bereikt.