Marum en Lycurgus via oog van de naald nacompetitie in.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De reguliere competitie zit er voor de standaardteams in de zaterdag en zondagcompetities op zodat we ons volledig kunnen richten op de nacompetitie. Een nacompetitie waarin vreugde en verdriet weer dicht bij elkaar zullen liggen in duels waarbij we uiteindelijk winnaars en verliezers te zien zullen krijgen.
marum
SV Marum bereikte zaterdag door een 0-3 overwinning in Uithuizermeeden de nacompetitie waarin het tegen Fit Boys uit Beilen mag uitkomen. Fit Boys eindigde op plaats elf in de competitie en wist maar ternauwernood aan rechtstreekse degradatie te ontkomen door op de laatste speeldag met 4-1 van ONR Roden te winnen. Maar om nu te zeggen dat de ploeg uit Beilen een geweldige slotserie heeft neergezet kan niet gezegd worden want voor het gewonnen duel tegen ONR dateerde de laatste zege van 13 april toen met 1-0 van Glimmen werd gewonnen.

Marum had echter ook geen sterkte slotserie door in april maar vier punten uit zes wedstrijden bij elkaar te sprokkelen en verloor in het eerste weekend van mei ook nog eens van het ondertussen gedegradeerde Middelstum. Maar de Marumers herstelden zich van deze mindere fase door eerst Lycurgus op een nederlaag te trakteren om vervolgens vorige week zaterdag in Uithuizermeeden de derde periode in de wacht te slepen. Dat zorgt er voor dat Marum en zijn trouwe aanhang zaterdag naar Beilen zullen vertrekken om te proberen een basis te leggen voor dat wat Marum als ambitie heeft, doorstoten naar de tweede klasse.

Lycurgus1

De tweede Groninger vertegenwoordiger uit de derde klasse C is Lycurgus dat eerst naar Hoogeveen mag om daar tegen SCN(SportClub Nieuwelande) te spelen waarna op dinsdag de return op sportpark West End gespeeld zal worden. De stadjerders hadden het geluk dat Marum de derde periode pakte door de winst in Uithuizermeeden want bij een zege van De Heracliden had Lycurgus geen kans meer gehad op het toetje, zoals velen de nacompetitie noemen. Maar het team van trainer Arnold van der Kooi kan zijn borst natmaken want het als vierde geëindigde SCN werd winnaar van de tweede periode en gezien de uitslagen in de derde periode werd de laatste weken een beetje met de handrem erop gespeeld.

Maar zowel Marum als Lycurgus is nog niet verzekerd van promotie naar de tweede klasse als ze deze eerste ronde overleven. Mochten ze namelijk als winnaar uit hun tweeluik met respectievelijk Fit Boys en SCN komen dan wacht er nog een tweede ronde die ook nog gewonnen moet worden om te promoveren naar de tweede klasse.