Het kan in Winsum, PKC favoriet en CSVH scoort makkelijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De reguliere competitie zit er voor de standaardteams in de zaterdag en zondagcompetities op zodat we ons volledig kunnen richten op de nacompetitie. Een nacompetitie waarin vreugde en verdriet weer dicht bij elkaar zullen liggen in duels waarbij we uiteindelijk winnaars en verliezers te zien zullen krijgen.

Viboa 70511a                   PKC 83 54501a                      csvh
Viboa
speelt in een drieluik met Go Ahead Kampen en HZVV om een plaats in de hoofdklasse. De Winsumers verloren hun eerste wedstrijd in Kampen met 2-0 en moeten daardoor met minimaal met drie doelpunten verschil winnen van HZVV om in de race te blijven voor een plaats in de hoofdklasse. Prestaties uit het verleden geven geen garanties voor wat betreft de toekomst maar Viboa won vorig jaar wel met 3-0 van de ploeg uit Hoogeveen. Dus alles is zaterdag nog mogelijk in Winsum waar Viboa nog een keer alles zal moeten geven om de kansen op promotie levendig te houden.

Voor PKC’ 83 begint op zaterdag 25 mei het toetje van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Breukelen dat zijn eerste wedstrijd van SDC Putten verloor. Voor PKC was het prachtig dat het zijn twee concurrenten om een plaats in de hoofdklasse zaterdag in hun onderlinge wedstrijd nog even aan het werk konden zien. Dat zorgde er ongetwijfeld voor dat er een nog beter beeld van de komende tegenstanders is ontstaat waardoor er niet raar van opgekeken moet worden dat de ploeg uit Groningen naar de hoofdklasse promoveert.

CSVH uit Hoogkerk krijgt een tegenstander tegenover zich dat in dezelfde klasse als PKC’83 Viboa uitkwam. De Hoogkerkers mogen zaterdag namelijk naar Koudum om daar tegen Oeverzwaluwen te spelen. De ploeg eindigde in de competitie op een 11e plaats en het bijzondere aan Oeverzwaluwen is dat het in de vierentwintig competitieduels maar 28 keer het net wist te vinden. CSVH deed dat als debutant in de tweede klasse stukken beter want de ploeg van Johan Wardenier scoorde 68 keer in 26 wedstrijden. Gaat de reis zaterdag naar Koudum op dinsdag 28 mei zal de return in Hoogkerk gespeeld worden zodat dinsdag rond 21.00 bekend zal zijn wie als winnaar of verliezer van het veld af zal stappen in Hoogkerk.