Drie Groninger clubs in spanning in zondag 2K

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het Pinksterweekend staat voor veel verenigingen in het teken van het eerste duel in de nacompetitie of om te zorgen om die te bereiken. Een strijd om promotie of klassenbehoud zal in de nacompetitie voor veel spanning zorgen en ook in de laatste competitieronde zal vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen. Deze week gaat Puurvoetbalonline langs de diverse competities om de bezoekers te laten zien wat er het komend weekend allemaal op de velden in de provincie Groningen te beleven valt.
grcgroningen1
Voor de drie Groninger verenigingen die in de tweede klasse K van het zondagvoetbal uitkomen, wordt het een spannende eerste pinksterdag. GRC Groningen heeft nog een punt nodig om kampioen te worden.

GroningerBoys

Groninger Boys zal hopen op verlies van GRC in het duel tegen degradatiekandidaat DTD want als de boys winnen van Olyphia, dat nergens meer om speelt, moet er een beslissingswedstrijd gespeeld worden tegen GRC om te bepalen wie er kampioen wordt en wie de nacompetitie in zal gaan. Dat maakt het allemaal spannend op sportpark West End en in Jelsum waar de voetbalvereniging, De Trije Doarpen’ tot het uiterste zal gaan om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Gronitas 186411m

Wie ook iets wil ontlopen is Gronitas want de derde Groninger vereniging die in 2K uitkomt, vecht er tegen om niet in de nacompetitie terecht te komen. De kansen op een rechtstreeks klassenbehoud hebben de mannen van trainer Roy Wester zelf in de hand want bij winst in het thuisduel tegen Roden zal winst er voor zorgen dat Gronitas ook volgend seizoen in de tweede klasse uitkomt.

Veel spanning in 2K waar toevallig alle drie de Groninger clubs bij betrokken zijn en waar het voor twee van de drie vreugde kan worden maar dit ook op maar één van toepassing kan zijn.