De voetballiefhebber hoeft 2e Pinksterdag niet naar de meubelboulevard

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Geen Eurovoetbal dit jaar op de Esserberg en dat zal voor veel voetballiefhebbers een zwaar Pinksterweekend betekenen. Visioenen van dreigende bezoeken aan meubelboulevards en andere activiteiten waar de ware voetballiefhebber niet moet denken doemen aan de horizon op. Maar waar de nood het hoogst is de redding nabij want op zondag 20 mei wordt op de velden van Oranje Nassau het Monique van der Veen Damestoernooi georganiseerd. Monique overleed op 15 maart aan de gevolgen de vreselijke ziekte waar nog steeds veel te veel mensen aan overlijden.
wereldbol             540886 304194979708583 1133200981 n
Het damestoernooi wat georganiseerd wordt zal een eerbetoon worden aan de oud-keepster van Oranje Nassau. Monique van der Veen heeft jaren bij ON gevoetbald en heeft in bijna alle damesteams van de club gevoetbald. Haar laatste wedstrijd speelde ze in september 2008 in ON Dames 3. Dat jaar werden de dames van het derde team van ON kampioen en heeft Monique, ondanks dat ze toen al ernstig ziek was, nog enkele minuten in de goal gestaan bij de Kampioenswedstrijd in 2009.

Monique van der Veen overleed uiteindelijk op 15 maart 2010 aan de gevolgen van kanker maar door de inzet van Stichting Danielle (www.stichting-danielle.nl) is de laatste wens van Monique`s uitgekomen. Zij wou namelijk graag zwemmen met Dolfijnen op Curaçao en wat dankzij Stichting Danielle gerealiseerd is. Daarom heeft de organisatie, bestaande uit, Saskia van Bruggen, Monique Remmers, Marielle Schuur, Heinrich Maychrzak, besloten om Stichting Danielle als goede doel aan het toernooi te koppelen.

Naast dat er door de diverse teams gevoetbald wordt zal er ook een veiling georganiseerd worden van verschillende shirts van Eredivisieclubs. Het geld wat met deze veiling binnengehaald wordt zal samen met het inschrijfgeld, donaties en de entreegelden rechtstreeks naar Stichting Danielle gaan. Dit is in het kort waarom dit toernooi wordt georganiseerd.

Het toernooi staat dus geheel in het teken van oud keepster Monique van der Veen en kent als hoofddoel zo veel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Danielle. Monique's laatste wens, zwemmen met Dolfijnen op Curaçao, is door de inzet van Stichting Danielle in vervulling gegaan wat voor haar oud-teamgenoten een reden was om de opbrengst van het Monique van der Veen Damestoernooi aan de Stichting Danielle, die de wensen van kankerpatiënten tussen de 18 en 30 jaar vervult, te schenken. Want helaas is het nog steeds het geval dat er ook in deze leeftijdscategorie velen nog maar een ding hebben en dat is een laatste wens. Het toernooi begint op tweede Pinksterdag (20 mei om 11 uur en zal om 17.00 uur afgelopen zijn. De wedstrijden worden verder gespeeld in twee poules van 4 teams. Elk team speelt 3 poulewedstrijden en 1 finalewedstrijd. Deelnemende teams zijn SJO Bedum Da1, Viboa Da1, ON Oud Da3, ON combinatieteam Gorecht, Oosterparkers, Asser Boys en CSVH.

Dus de voetballiefhebbers hoeven niet te wanhopen want alles rechtvaardigt een bezoek aan het Monique van der Veen Dames Toernooi waar naast dat men er leuke wedstrijden zal zien ook het goede doel, Stichting Danielle, een bezoek meer dan verdiend.