Stedum mag niet verliezen en in 5F spelen er morgen 11 om de spreekwoordelijke eer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In 5E van het zaterdagvoetbal is er nog een plaats over die recht geeft op de nacompetitie. Twee clubs, Stedum en Pelikaan S, zijn nog in de race om de vervangende ploeg te worden van Zuidhorn, dat naast kampioen ook winnaar werd van de eerste periode.
Stedum
Een gelijkspel in het uitduel tegen Potetos zal voor Stedum voldoende zijn om de nacompetitie te bereiken. Dan blijven de Stedumers concurrent Pelikaan S twee punten voor op de ranglijst en er voor de ploeg uit Oostwold niets anders opzit dan nog een jaar in de vijfde klasse uit te komen.

Pelikaan S zal zijn laatste wedstrijd thuis tegen TEO afwerken wat geen tegenstander is waarvan verwacht moet worden dat die rond 17.00 uur met drie punten in de tas terug naar Ten Post zal rijden. Stedum hoeft overigens ook niet te verwachten dat het een gemakkelijk duel wordt want in het thuisduel verloor men met 1-0 van Potetos.

Een scenario waar de Stedumers het nu niet op aan moeten laten komen want het doelsaldo van beide teams ligt niet ver uit elkaar. Want waar Stedum een doelsaldo van +28 heeft is dat van Pelikaan S +23. Dat betekent mocht Stedum met 1-0 verliezen en Pelikaan S wint met 5-0 het voor Stedum over en uit is, althans zo is het mij vorig jaar uitgelegd door de KNVB, bij monde van Johan Volberda.
noordpool

Genoeg spanning voor een plaats in de nacompetitie in 5E wat niet van toepassing is op 5E want daar zijn de kaarten geschud. De strijd om de titel gaat daar namelijk tussen Noordpool en GVAV Rapiditas waarbij Noordpool met nog een duel te gaan drie punten voorsprong heeft op GVAV Rapiditas. Een van deze twee zal genoegen moeten nemen met de nacompetitie waarbij voor de laatste competitieronde GVAV Rapiditas op bezoek gaat bij WVV en Amicitia VMC in Groningen als tegenstander zal fungeren. Daar zal ook plaats zijn voor nummer drie Helpman want die ploeg zal of de eerste periode van GVAV overnemen of de tweede van Noordpool. Kortom in 5F bestaat de spanning alleen maar uit het feit wie kampioen gaat worden maar is het voor de overige elf ploegen alleen maar spelen voor de spreekwoordelijke eer