Dreamteam Kees Mulder in juni twee keer in actie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een selectieteam, onder leiding van Stedumer Kees Mulder, speelt in de maand juni een tweetal oefenwedstrijden. Het is dit jaar voor de vierde keer dat dit team in actie komt. Eerdere wedstrijden werden gespeeld tegen TEO uit Ten Post, Oosterhoek uit Delfzijl en vorig jaar tegen Poolster uit Spijk. Alle wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. De selectie bestaat alleen maar uit spelers waar coach Kees Mulder in de achter ons liggende 27 jaar als trainer mee heeft gewerkt.


1368771510Nvoetbalteams kees mulder en oosterhoek

,Dreamteam' Kees Mulder in juni twee keer in actie      Foto: Archief PVO

Gezien de hoge leeftijden van sommige mensen zitten er geen spelers bij van clubs van het eerste uur waar de Stedumer trainer was. Daarom zullen spelers van Westerwolde, CSVH en Hunsingo dan ook ontbreken. De huidige sterkte van het team wordt minimaal op vierde klasse geschat. Vele kenners zeggen dat het team ook makkelijk de derde klasse aan kan. Dat dit zo is bewees de ruime overwinning vorig jaar tegen het toen net naar de derde klasse gepromoveerde Poolster uit Spijk.

Het is zo langzamerhand een reüniegebeuren waar de spelers reikhalzend naar uitkijken om weer een wedstrijdje samen te spelen. Waarbij na afloop van de wedstrijd de helft niet zal ontbreken zoals op vrijdag 7 juni als het team in het kader van het 95-jarig bestaan van de vv Warffum uitgenodigd is om tegen de plaatselijke trots uit te komen. De geel-zwarten van trainer Marnix Bakker hebben een ietwat teleurstellend seizoen achter de rug. De ploeg dacht mee te kunnen strijden om minimaal een periodetitel, maar de equipe kwam heel slecht uit de winterstop, waardoor een hoge klassering niet meer mogelijk was. De coach van het selectieteam Kees Mulder zal samen met de Marnix Bakker aan het roer staan in het seizoen 2013-2014 want even zag het er naar uit dat de huidige trainer van Warffum het zondagvoetbal vaarwel moest zeggen omdat zijn partner 1x per twee weken op zondag moet werken. Maar door de komst van Kees Mulder kan de jonge Warffumer-trainer zijn missie ( promoveren met Warffum naar de vierde klasse) verder voortzetten. Na afloop is er nog een gezellige nazit in de kantine met muziek.

Aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur en zoals bij alle andere wedstrijden van het selectieteam is de entree GRATIS.

Na afloop van de wedstrijd van vorig jaar tegen Poolster kwam van Eems Boys uit Delfzijl de vraag of het, Dream Team’ van Kees Mulder tegen het eerste elftal uit de havenplaats wilde oefenen. Dit zal gebeuren op vrijdag 14 juni en de aanvangstijd 19.30 uur zal zijn. De Havenkanters beleefden afgelopen seizoen een beroerde start van de competitie, maar in tegenstelling tot de vv Warffum kwam het elftal van trainer Bert de Vries goed uit de winterslaap. De ploeg speelde nog lang mee om een periodetitel maar helaas is dit niet gelukt. Dit betekent dat men ook volgend seizoen gaat uitkomen in de derde klasse. Kees Mulder is zes jaar werkzaam geweest als trainer van Eems Boys, dat toen uitkwam in de tweede klasse KNVB. Dat was in de periode 1995/1996 tot 2000/2001 met spelers als José Tavares Baptista, Carlos Castro, Dick de Boer, Sven Schuringa, Edwin van Noort, Michiel Verloove, Wessel de Haan, Frans de Jonge, Peter Groenewege en Peter Zee. Samen met de veel te vroeg overleden trainer Jan Idema uit Appingedam vormde Mulder de technische staf. De laatste drie jaren was Mulder alleen eindverantwoordelijke. Veel van de eerder genoemde spelers kunt u vrijdag 14 juni dan ook weer bewonderen op sportpark Centrum in Delfzijl. Ook na afloop is er muziek en een gezellige nazit in de kantine van Eems Boys.