Een debutant, tien doelpunten verschil en hoogspanning in Uithuizermeeden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het Pinksterweekend staat voor diverse verenigingen in het teken van het eerste duel in de nacompetitie of om te zorgen om die te bereiken. Een strijd om promotie of klassenbehoud zal in de nacompetitie voor veel spanning zorgen en ook in de laatste competitieronde zal vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen. Deze week gaat Puurvoetbalonline langs de diverse competities om de bezoekers te laten zien wat er het komend weekend allemaal op de velden in Groningen te beleven valt.
csvh
Als debutant in de tweede klasse meedoen om promotie naar de eerste klasse is niet veel clubs gegeven maar CSVH uit Hoogkerk is daar wel zo goed als zeker in geslaagd. De Hoogkerkers voetbalden nog nooit eerder in de historie van de club in de tweede klasse en velen hadden verwacht dat een plaats in de middenmoot het maximaal haalbare zou zijn. Voor de winterstop zag het daar ook een beetje want toen werden er van de twaalf duels vijf keer verloren. Maar in 2013 werden er van de dertien gespeelde duels maar twee verloren en dat waren de wedstrijden tegen Drenthina en kampioen Omlandia. Met twintig punten uit negen wedstrijden gaat de ploeg van trainer Johan Wardenier dan ook in de derde periode aan de leiding.

scloppersum

Loppersum staat als enige overgebleven concurrent op drie punten achterstand van CSVH dat al uitgespeeld is. De Lopsters moeten in hun laatste duel tegen Olympia’28 niet alleen drie punten binnenslepen maar moeten daarnaast met hele ruime cijfers winnen. Een 10-0 overwinning voor Loppersum zou nog roet in het eten kunnen gooien voor de Hoogkerkers maar dat zal Olympia’28 niet laten gebeuren want de ploeg uit Hasselt is nog niet helemaal zeker van klassenbehoud.

DeHeracliden


Een klasse lager, in 3C om precies te zijn, is het duel De Heracliden-Marum er een waar veel spanning op zal staan. Winnen is het enige wat telt voor de ploeg van trainer Jeroen de Munck want bij alle andere resultaten is het afhankelijk van de eindstand in de wedstrijden Lycurgus-Poolster en RWF-Eems Boys. Lycurgus zal volle bak gaan om zijn kans te houden tegen een Poolster dat al op een veilige positie staat en Eems Boys speelt tegen een ploeg, RWF, dat een week later in de nacompetitie zal uitkomen. Vooruitzichten die er op wijzen dat, Hera’ moet knallen tegen een ploeg die ze niet echt ligt. Maar resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst is een bekend gezegde en dat zal Jeroen de Munck ongetwijfeld meenemen in zijn wedstrijdbespreking. Maar Marum moet ook winnen want de Marumers willen dolgraag naar de tweede klasse. Een club met potentie in het Westerkwartier en alles leent zich er op sportpark De Holten voor om door te stoten naar die tweede klasse. Grote belangen dus voor De Heracliden en Marum in Uithuizermeeden waar vreugde en verdriet zaterdagmiddag rond half vijf weleens héél dicht bij elkaar kunnen liggen…
marum.