Futsal Heracliden 1 op weg naar kampioenschap

Geschreven door Masrco Consten op . Geplaatst in Prietpraat


Het is even rustig geweest rond Futsal Heracliden 1, beter bekend als “Vedette United”, maar na de verloren halve finale in de beker tegen Udiros 2, wat natuurlijk al een finale op zich zelf was, heeft het daarna weer de draad opgepakt in de competitie. Na deze uitschakeling, was Vedette United te sterk voor Futsal Winsum 3 (5-3 winst), Bedum 2 (5-0 winst), Oranje Nassau 1 (5-4 winst, na 4-1 achterstand), DWS Oosterpoort 3 (3-2 winst). Afgelopen vrijdag werd in de Beatrix hal in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen nummer 3 Oranje Nassau 1. En aan het eind van de rit zal duidelijk worden of dit een bonuspunt is of dat dit een punt te kort zal zijn voor het kampioenschap.
1368609142NTeam Vedette 2012 2013
Futsal Heracliden staat momenteel nummer 1, met 14 gespeelde wedstrijden en 35 punten, medetitelkandidaat Oosterhoek 3 heeft één wedstrijd minder gespeeld en ook één punt minder. Aanstaande vrijdag 17 mei staan beide teams tegenover elkaar om 20:00 in Sporthal BS Noord, Delfzijl. Een mooi vooruitzicht, want wat is er mooier dan een kampioenswedstrijd in het laatste stadium van de competitie te kunnen spelen? Nummers 1 en 2 die het tegen elkaar kunnen uitvechten. Natuurlijk heeft Oosterhoek na vrijdag nog 4 wedstrijden te spelen en Futsal Heracliden nog 3, dus je zou kunnen zeggen dat het na deze wedstrijd nog niet gespeeld is. Oosterhoek moet het nog onder andere tegen Oranje Nassau 1 opnemen, maar die hebben ons vorige week doodleuk laten weten dat ze de verre reis naar Delfzijl niet meer zien zitten, omdat er voor ON1 geen eer meer aan deze competitie valt te behalen.  Doordat zowel Oosterhoek als Futsal Heracliden nog volop in de beker mee deden en allebei zijn gesneuveld in de halve finale, is dit ten koste gegaan van geplande competitiewedstrijden wat uiteindelijk heeft geleid dat er een achterstand in wedstrijden is in de competitie. In de maanden januari en februari heeft Vedette United welgeteld 2 bekerwedstrijden gespeeld en geen competitiewedstrijden. Nu gaat de competitie door tot in juni en daar zitten sommige teams duidelijk niet meer op te wachten.

Aanstaande vrijdag wordt er bepaald wie er kampioen gaat worden, dat staat vast. De eerste wedstrijd tussen beide teams werd in Uithuizermeeden, 6-5 in het voordeel van Oosterhoek. Coaches Arjan Tiekstra “Don Aldo” en Frits Tiekstra “Snip” zullen alles in het werk stellen om de score nu in het voordeel van Futsal Heracliden te laten uitvallen. De kracht van Futsal Heracliden 1 dit seizoen is dat het een uitgebalanceerd elftal heeft, met puur en alleen vedettes; Fred Uil “Oele”, Robert Landwehr “Macho”, Klaas Dijkhuis “Clasie”, Enno Braam “WFR”, Peter Heeres “Pan”, Ilyas Bahar “Illy”, Frank Elzinga “Chaddar”, Jordi Dijkstra “Ola” en Marco Consten “El Niño”. Komende vrijdag gaan deze mannen de schaal naar Uithuizermeeden proberen te halen. Helaas is alleen Ola momenteel niet fit genoeg om te spelen. Wordt vervolgd!