VIBOA naar een oude bekende en PKC nog een weekje wachten ...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het Pinksterweekend staat voor diverse verenigingen in het teken van het eerste duel in de nacompetitie of om te zorgen om die te bereiken. Een strijd om promotie of klassenbehoud zal in de nacompetitie voor veel spanning zorgen en ook in de laatste competitieronde zal vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen. Deze week gaat Puurvoetbalonline langs de diverse competities om de bezoekers te laten zien wat er het komend weekend allemaal op de velden in Groningen te beleven valt.
Viboa 70511a
Voor VIBOA zit de competitie erop en begint de ploeg van trainer Marc van Meel zaterdag aan zijn eerste van twee nacompetitiewedstrijden. VIBOA treft direct een oude bekende want net als vorig jaar is Go Ahead Kampen de eerste tegenstander. De Kampenaren werden in Oost 1D winnaar van de tweede periode en eindigden achter AZVW uit Aalten op een tweede plaats in de reguliere competitie. Voor VIBOA is het echt een groot voordeel dat Rick Schaaphok weer kan spelen want met de spits in de gelederen staat er toch een ander VIBOA. Niet dat alles van een speler afhangt maar Schaaphok is iemand die je als ploeg gewoon nodig bent. Iemand die zorgt voor, lawaai’ in een wedstrijd en voor een verdediging lastig te bespelen is. Vorig seizoen werd het nacompetitiegebeuren voor de Winsumers geen succes maar resultaten uit het verleden zeggen helemaal niks voor de dag van morgen. Het verleden telt niet want er is maar in ding wat telt voor VIBOA en dat is om te proberen met uit een goed resultaat uit Kampen te komen.


PKC 83 54501a

Waar VIBOA zaterdag al moet aantreden in Kampen mag PKC’83 even gas terug nemen. Want de stadjerders mogen op zaterdag 25 mei aantreden tegen SDC Putten of Breukelen wat afhangt van wie het duel Breukelen-SDC Putten wint. Wordt Breukelen winnnaar dat gaat PKC 25 mei op bezoek bij SDC Putten en bij geen winst komt Breukelen op 25 mei naar Groningen. De ploeg uit de provincie Utrecht won de eerste periode in West A1 en in de hoofdklasse. SDC Putten werd in Oost 1D winnaar van de derde periode.