Nog twee ,finales' voor Noordpool en GVAV Rapiditas zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In 5F gaat de strijd om het kampioenschap tussen het eerste zaterdagteam van GVAV Rapiditas en Noordpool. Beide ploegen gaan, met nog twee wedstrijden op het programma, samen aan de leiding met 52 punten uit 22 duels. Nummer drie Helpman volgt op zeven punten achterstand maar is naast kanshebber in de derde periode ook nog als derde op de ranglijst in beeld voor een plaats in de nacompetitie.
1368268089N20120929   WVVzat1   FC Ter Apel 1   010

Wordt WVV(rode shirts) de scherprechter in de strijd tussen Noordpool en GVAV Rapiditas...

Daar zijn of GVAV Rapiditas of Noordpool al verzekert zijn maar waar er voor de geel/zwarten eigenlijk maar een ding telt en dat is uit de vijfde klasse komen. Dat is waar Noordpool vol voor gaat en waarbij in de achter ons liggende periode nog wel een paar keer teruggedacht zal zijn aan de matige start van het seizoen. In de eerste acht duels werd er namelijk vier keer verloren en daarna nooit een keer weer. Dat tekent de kwaliteiten van de formatie van trainer Willem Kluin die er uiteindelijk voor koos om in 5F uit te komen met zijn team. Geen derby’s maar wedstrijden in Oost-Groningen en de stad Groningen waren het gevolg maar dat nam men in Uithuizen op de koop toe. Want de 91 jarige vereniging wil omhoog vertelde enkele weken geleden oud-speler Geert Jan Zijlstra. ‘Als we over drie jaar nog op dit niveau voetballen hebben we met elkaar iets niet goed gedaan. Het eerste team moet gewoon omhoog want dat is belangrijk voor ons als vereniging. We hebben aardig wat potentie in de jeugdteams rondlopen en dat moet op een hoger niveau voetballen dan de vijfde klasse.”

Voor de hoofdmacht de taak om dit seizoen in eerste instantie te promoveren naar de vierde klasse. Nog twee belangrijke wedstrijden voor Noordpool dat op de voorlaatste competitiedag thuis tegen Oosterparkers speelt terwijl GVAV Rapiditas stadsgenoot Amicitia VMC op bezoek krijgt. Een week later staan dan Amicitia VMC-Noordpool en WVV-GVAV Rapiditas op het programma. Een op het oog lastiger programma voor de stadjerders die in Winschoten een ploeg tegenover zich krijgen die nog alle belang heeft om via twee winstpartijen de nacompetitie te bereiken. Maar eerst de voorlaatste ronde waarbij de eerste van de twee, finales’ voor Noordpool en GVAV Rapiditas op het programma staan.